LG i trøbbel etter batteri-eksplosjon

LG i trøbbel etter batteri-eksplosjon

Aksjekursen til LG faller etter at en bærbar pc fra selskapet eksploderte. Batteriene brukes også av Dell og HP.

Et eksploderende pc-batteri har skapt panikk blant aksjonærene i koreanske LG Chem og LG Electronics. Selkapet aksjer falt med flere prosenter etter nyheten.

Tirsdag eksploderte et ithium-ion batteriet i bærbaren til en journalist i den koreanske avisen Chosun Ilbo. Derfra var det kort vei til avisens sider, og saken fikk mye omtale i landet.

LG Chem, et datterselskap til LG Electronics, er kjemibedriften som produserer batteriene. Selskapet har ifølge Bloomberg satt i gang en uavhengig undersøkelse etter hendelsen. LG Electronics har startet en egen gransking.

Dyr feil

Hvis det viser seg at det er problemer med batteriene, kan det ha alvorlige økonomiske følger for selskapet. I fjor måtte Sony kalle tilbake millioner av batterier på grunn av produksjonsfeil. Dette kostet selskapet rundt 2,5 milliarder kroner. Også batterier til Matsushita og Sanyo ble tatt tilbake.

Børsen i Sør-Korea reagerte nervøst på hendelsen og sendte aksjekursene til begge selskapene nedover. LG Electronics falt med 5,7 prosent, mens LG Chem mistet 4,7 prosent av verdien. Rundt åtte prosent av resultatet i LG Electronics tredje kvartal i fjor kom fra slag av bærbare pc-er.

Batteriene til LG Chem brukes også i Dell og HP-pcer.

Infrastruktur