Lover lynrask oppstart

Lover lynrask oppstart

Med RapidDrive skal oppstart ta under ti sekunder på nye Lenovo-pc-er.

Ved hjelp av SSD og andre optimaliseringer av maskinvare og programvare skal oppstarten av Lenovos nye IdeaPad-modeller ta under ti sekunder ifølge en pressemelding fra selskapet.

Oppstartstiden inkluderer både initalisering av maskinvare og oppstarten av Windows 7.

Trolig baserer man seg her blant annet at en del tjenester for Windows omkonfigureres til først å starte opp når de blir tatt i bruk eller forsinket til etter innlogging i Windows, samt at det er med et rent system der det er lite av ekstra drivere og tjenester som skal starte opp, samt aktivering av at flere prosessorkjerner kan benyttes under oppstart og tjenester startes parallelt. Dette kombineres med den ekstra ytelsen SSD gir.

LES OGSÅ:

TEST: Lynraske SSD-er

Ifølge Lenovo er en oppstartstid på 10 sekunder i snitt 20 sekunder raskere enn andre tilsvarende pc-er på markedet.

RapidDrive-teknologien inkluderer også bruk av SSD og harddisk i kombinasjon. SSD og harddisk framstår imidlertid som ett kombinert drev, og filer det ønskes best ytelse på legges på SSD-delen. Teknologien minner om Marvells HyperDuo-løsning som vi forventer å se på flere systemer i tiden framover. Vi venter i løpet av kort tid å presentere en test av Marvell HyperDuo på Asus sitt P8P67 Deluxe-hovedkort.

Man kan imidlertid spørre hvor viktig dette er i praksis. For mange er det sjeldent at en bærbar pc slås helt av. Mange velger heller å sette pc-en i hvile- eller dvalemodus. I hvilemodus slås en rekke komponenter av, mens det fortsatt står strøm på minne. I dvalemodus legges minneinnhold over på harddisk og pc-en slås helt av. Når pc-en igjen startes etter bruk av disse modusene vil den være tilbake der man slapp – med de samme applikasjonene kjørende.

LES OGSÅ:

TEST: Lacie FastKey: Lacies superminnepinne

Les om:

Infrastruktur