Lynraskt DDR2-minne

Lynraskt DDR2-minne

Kingston skviser sine nyeste DDR2-brikker til de blør, en strategi som gir svært gode hastigheter.

Selv om det er DDR3-minne som er fremtiden, er det ikke slutt for DDR2. Foreløpig er prisene for DDR3-minne svært høye og det er i utgangspunktet ingen spesiell ytelsesforbedring. Trolig vil det ta en god stund før DDR3 begynner å bli vanlig. Kingston lanserer nå sitt raskeste DDR2-minne til dags dato, og skviser standarden for det den er god for.

LES OGSÅ: Buffalo først med DDR3-minne

Med over 1200 MHz, som flere produsenter kan levere, nærmer produsentene seg grensen for hva DDR2 kan levere av klokkehastighet, men det er mye som kan gjøres ellers.

Kingston lanserer nå det de hevder er det raskeste minnebrikkene som er produsert. Modulene er for 800 MHz minnebusshastighet, hvilket er standard for nye systemer. Ytelsen kan imidlertid økes ved å redusere antall klokkesykluser mellom en minnekommando er gitt til utføringen av den starter. Parametrene for modulene er 3-3-3-10, mens en rimelig standard 800 MHz DDR2-modul gjerne er for eksempel 5-5-5-15. Hvor mye dette vil utgjøre i praksis varierer, men bl.a. i spill kan det trolig gi 2-5% ytelsesforbedring. Hvis man setter opp forsinkelsene vil modulene trolig være godt egnet til overklokking.

Man kan videre merke seg at normal spenning for DDR2 er 1,8V, mens de nye Kingston-modulene benytter 2,3-2,35V. Enkelte hovedkort støtter ikke denne minnespenningen og kan dermed få kompatibilitetsproblemer med modulene.

De nye modulene i HyperX-serien kommer i to varianter, en med 512 megabyte og en med 1 024 megabyte. Modulene vil selges hver for seg, eller i sett med to like brikker. For et sett med to 1 GB-moduler må du regne med å betale rundt 1 700 kroner – med andre ord over 500 kroner mer enn standard 800 MHz DDR2-minne koster. Hvor vidt dette er verdt det blir en vurderingssak. I en del tilfeller kan det nok være bedre å kjøpe rimeligere moduler og heller kjøpe et hakk raskere prosessor eller grafikkort.

LES OGSÅ: Minneprisene fortsetter å falle

Sjekk også PC Worlds kjøpeguide for pc-minne

Infrastruktur