MacBook Air med mindre skjerm?

MacBook Air med mindre skjerm?

Rykter om ny MacBook Air med 11,6-tommer skjerm.

Salget av Apples ultratynne MacBook Air har ikke akkurat gått susende, og Apple har derfor ikke spandert så mange oppgraderinger på den bærbare maskinen siden lanseringen i januar 2008.

Den svært portable bærbare Mac-en har fått mye ros for sin slanke og lekre design, men har samtidig blitt kritisert for manglende og begrenset funksjonalitet, samt høye pris. Maskinen har blant annet ikke optisk stasjon og har minimalt med tilkoblingsmuligheter.

"MacBook Air er i høyeste grad en nisjemaskin. Den er altfor dyr – i forhold til ytelsen - til å kunne bli noen populær bærbar for de brede masser. Dessuten må du inngå kompromisser som mange finner vanskelig når det gjelder tilkoblingsmuligheter", skrev vi i vår test av maskinen.

MacBook Air har kommet i ny versjon to ganger siden den ble lansert for drøye to år siden, sist i juni 2009. Nye rykter sier imidlertid at Apple er i ferd med å forberede en helt ny og mindre modell.

Ifølge kinesiske komponentprodusenter har Apple begynt å bestille deler til en ny MacBook Air med 11,6 tommers led-belyst skjerm og strømgjerrige Core i-prosessorer, skriver AppleInsider. Nettstedet siterer avisen Digitimes på at Quanta allerede har fått den første bestillingen på å bygge den nye modellen.

Quanta er et av selskapene som produserer Mac-er for Apple.

- Produksjonen av 11,6-tommers MacBook Air forventes å nå 400 000 til 500 000 enheter innen årsslutt, skriver Digitimes ifølge AppleInsider.

Per dags dato kommer MacBook Air med en 13,3 tommer led-bakbelyst lcd-skjerm og kan kjøpes i to standardkonfigurasjoner med en pris på 11 990 kroner og 14 990 kroner inkl. mva. Maskinen er 1,94 cm på det tykkeste og 0,4 cm på det tynneste

Når den eventuelle lanseringen av en ny MacBook Air vil skje er ikke spesifisert, men ryktene sier oktober. Den som venter...

Infrastruktur