Mer 500 GB for bærbare

Mer 500 GB for bærbare

Også Western Digital følger nå opp med å lansere 500 gigabyte-harddisk for bærbare pc-er.

Fra før har Hitachi og Samsung 2,5-tommers-harddisker på markedet med 500 gigabyte lagringskapasitet, og Western Digital følger nå etter med en 500 gigabyte-modell i Scorpio Blue-serien. I tillegg til bruk i bærbare pc-er er harddisken aktuell for blant annet mobile harddisker og kompakte stasjonære pc-er. Sammen med 500 gigabyte-modellen lanseres også en 400 gigabyte-modell. Fra før var 320 gigabyte Western Digitals høyeste kapasitet i dette segmentet.

LES OGSÅ: Raskere bærbar-harddisk

Harddisken har Serial ATA-grensesnitt og 5 400 o/min rotasjonshastighet. Aksesstiden er oppgitt til 17,5 ms i snitt og strømforbruket på det meste 2,5 watt. Dette er omtrent det samme som de spesifikasjonsmessige verdiene til Samsungs Spinpoint M 500 og Hitachi Travelstar 5K500. For idle har imidlertid Western Digitals harddisk litt høyere strømforbruk enn de to andre, men forskjellene er såpass små at det ikke skal ha spesiell praktisk betydning.

Foreløpig leverer ingen av de tre aktørene som nå har 500 gigabyte-modeller i 2,5-tommers formfaktorer modeller med integrert bevegelsessensor, som skal kunne parkere lese- og skrivehode ved brå bevegelser, hvilket kan antyde at et støt kan komme. Ønskes slik funksjonalitet, må dette legges i form av styringslogikk utenfor harddisken.

Vi forventer at Western Digital vil etterføle denne lanseringen med nye My Passport-modeller på 500 gigabyte. Dette er små mobile harddisker med usb-grensesnitt.

Foreløpig har vi ikke sett pris for harddisken i det norske markedet, men vil estimere 1 200 - 1 300 kroner.

Det ventes nå også at Seagate kommer med 500 gigabyte-modeller for bærbare. Det har foreløpig ikke vært noen offisiell lansering, men Seagate lanserte i dag mobil usb-harddisk med 2,5-tommers-harddisk på 500 gigabyte.

Mer informasjon: www.wdc.com

LES OGSÅ: Den raskeste Serial ATA-harddisken

Infrastruktur