Microsoft og Samsung i lcd-samarbeid

Microsoft og Samsung i lcd-samarbeid

Microsoft og Samsung har utviklet et nytt, interaktivt lcd-panel skal gi næringslivet helt nye måter å samarbeide på.

Samsung og Microsoft benytter CES-messen til å demonstrere hvordan store, interaktive lcd-paneler kan benyttes i forretningssammenheng.

Produktet som vises frem går under det klingende navnet SUR40 og er et resultat av et forskningssamarbeid de to aktørene i mellom.

SUR40 er en stor lcd-basert berøringsskjerm som blir produsert av Samsung, og som skal markedsføres mot forretningsmarkedet gjennom Samsungs distribusjons- og forhandlernettverk.

Hensikten med berøringsskjermen er å la folk dele og samarbeid på en ny og interaktiv måte, alt sammen basert på berøring av objekter som er plassert på skjermen.

Berøringsbasert

Samsung SUR40 skal som nevnt fungere som en slags visuell, interaktiv samarbeidsflate. Microsoft står for utviklingen av programvare som styrer det hele.

- Microsoft fortsetter utviklingen av visuell interaksjon og berøringsbasert programvare. Produksjon av plattformer som bruker Pixelsenseteknologi vil føre tabeller og vegger til liv slik at folk kan nyte det sammen, sier Panos Panay, direktør for  Microsoft Surface, i en pressemelding.

- Interaktiv opplevelse

Samsung har samarbeidet tett med Microsoft i forbindelse med produktutviklingen og er fornøyd med resultatet.

- Samsung SUR40 leverer en interaktiv opplevelse som ikke er tilgjengelig hvor som helst, og som vil forandre måten selskaper engasjerer seg i sine kunder, forteller Jeong-Hwan Kim, visepresident for Samsungs Display Sales & Marketing-team i en presseuttalelse.

Tilgjengelig i 2011

Produktet vil bli tilgjengelig for forretningskunder senere i 2011 og vil i første omgang bli lansert i 23 land. Dassault Aviation, Fujifilm, Red Bull, sentralbanken i Canada (RBC) og Sheratons hoteller er blant dem som allerede har annonsert at de kommer til å benytte produktet.

Infrastruktur