Mini-bærbar med Geforce 9

Mini-bærbar med Geforce 9

Asus N10 leverer Nvidias Geforce 9-grafikkprosessor i kombinasjon med Intels Atom, men dessverre ikke til Norge.

Asus N10 er en mini-bærbar som i likhet med Asus Eee 1000H, som vi for tiden jobber med å teste, har 10-tommers skjerm med 1024x600-oppløsning og Intels Atom-prosessor på 1,6 GHz (N270). Funksjonaliteten ellers går imidlertid langt ut over det vi har sett på mini-bærbare tidligere.

Maskinen har blant annet Nvidias Geforce 9300M-grafikkprosessor. Dette gir langt bedre 3D-egenskaper og i teoroien muligheter for å spille, men kanskje viktigere er det at maskinen da får maskinvareakselerasjon av blant annet h.264-basert video.

Atom-prosessoren er ellers for svak til å håndtere denne typen video i høy oppløsning og med høy bitrate. Det er også hdmi-utgang slik at pc-en enklere kan kobles til tv og skjerm. Via adapter kan også skjermer med dvi-grensesnitt kobles til.

LES OGSÅ: TEST: Asus Eee Box - Supersmart mini-pc

Maskinen vil ha 2 gigabyte minne og konfigurasjoner med opptil 320 gigabyte harddisk. Pc-en skal veie cirka 1,4 kilo. Vekten er noe avhengig av konfigurasjon og batteritype.

Ifølge Asus blir maskinen imidlertid ikke tilgjengelig på det nordiske markedet. Maskinen viser imidlertid en trend vi har forventet, der man får pc-er basert på Intels Atom-prosessor som blir en mellomting av de mini-bærbare vi har sett til nå og vanlige rimeligere ultraportable pc-er.

En begrensning for produsentene er imidlertid at Intel, etter det vi forstår, har begrensninger for hvilke type maskiner det er lov å lage med Atom-prosessoren. Dette gjøres for at Atom-maskinene ikke skal komme i mer direkte konkurranse med bærbare basert på dyrere plattformer fra Intel.

Vi håper imidlertid Intel letter på disse begrensningene for den nye Atom 330-prosessoren, som er en tokjernemodell på 1,6 GHz .

Infrastruktur