Mini-bærbare ut, iPad inn

Mini-bærbare ut, iPad inn

iPad ser ut til å ha stoppet veksten i salget av mini-bærbare.

Apples iPad-lansering har ført til drastiske endringer i pc- og spillkonsoll-markedet. Veksten i salget av mini-bærbare pc-er, lesebrett, stasjonære pc-er og håndholdte spillkonsoller har stoppet opp etter at iPad ble lansert for litt over en måned siden.

Det er analyser som er gjennomført av markedsanalysefirmaene NPD og Morgan Stanley Research som tyder på dette, ifølge macworld.se.

Rammer også iPod touch

Markedsanalysen viser imidlertid at iPad-suksessen også rammer et av Apples egne produkter, iPod touch, ifølge Fortune. Dette er som kjent en iPod mediespiller i iPhone-drakt – eller en iPhone uten mobiltelefon-funksjon, om man vil.

iPod touch kjøpes ikke minst for å spille spill som kjøpes hos Apples App Store. Noen vil hevde at iPad er en forstørret og litt dyrere utgave av iPod touch.

LES OGSÅ:

Dette skiller iPad med og uten 3G

Det er imidlertid salget av mini-bærbare som rammes hardest, ifølge Morgan Stanley Research. I juli 2009 hadde mini-pc-salget en vekst på fantastiske 641 prosent sammenlignet med samme måned i det foregående året. I april i år var veksten reduserte til beskjedne fem prosent.

Veksten startet å falle dramatisk fra januar i år, samtidig med at Apples forestående lansering av den ventede tavle-pc-en begynte å prege it-nyhetsbildet.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Aspire 1810TZ - Flott alternativ til Atom

I slutten av januar kom som kjent Apples offisielle kunngjøring av iPad. Leveringene startet 3. april.

Omstridt undersøkelse

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Morgan Stanley Research i mars i år blant amerikanske forbrukere viste det seg at 44 prosent av dem som hadde planer om å kjøpe seg en mini-pc, hadde besluttet å skaffe seg en iPad i stedet.

LES OGSÅ:

Denne gjør iPad til laptop

Blant kommentarene som er kommet til tallene fra Morgan Stanley Research fremgår det at noen mener analyseselskapet benytter en utdatert definisjon av mini-bærbar-begrepet. Analyseselskapet har ikke fått med seg at det er stor vekst i markedet for små bærbare basert på Intel CULV Core2Duo-prosessorer, som gjerne ikke regnes som mini-bærbare pc-er, skriver en av kommentatorene.

Infrastruktur