MSI Wind med lengre batteritid

MSI Wind med lengre batteritid

Opptil 16 timers batteridriftstid for nye MSI Wind U115

MSI har ikke vært like aktive som Asus med å komme med nye modeller av sine mini-bærbare. MSI Wind U115 er å se på som en større oppgradering av U100, som i fjor sommer gjorde det meget godt i vår test og var blant de første mini-bærbare med 10-tommers skjerm.

Wind U115 har i likhet med forgjengeren 10-tommers LED-belyst skjerm med 1024x600-oppløsning. For systembrikkesett har man tatt i bruk Intels US15W som tilbyr en bedre integrert grafikkprosessor og lavere strømforbruk. Prosessoren som nå benyttes er Atom Z530 på 1,6 GHz i stedet for Atom N270 på samme klokkefrekvens. Ytelsesmessig er det ingen stor forskjell, men også her skal strømforbruket være optimalisert. Standard minnemengde for pc-en er 1 gigabyte. For trådløst nettverk har U115 fått 802.11n-støtte i stedet for 802.11g på foregående modell. I vår test av U100 hadde vi noe dårlige ytelsestall for nettverkskontrolleren, og vi håper at den nye vil gi ytelse som forventet.

Det mest spesielle med Wind U115 er hybridlagringsløsningen. Man har her en en 8 gigabyte SSD i tillegg til en 160 gigabyte harddisk. Trenger man ikke tilgang til harddisken kan denne deaktiveres for å spare batteriet

Standard leveres maskinen med et 6-cellers 56 watt-timers batteri. Med harddisk, wlan, bluetooth og webkamera deaktivert hevder MSI at maskinen skal kunne ha opptil 16 timers batteridriftstid. Vi stiller oss i utgangspunktet noe skeptisk til denne påstanden, og undrer om man i det heletatt kan bruke maskinen for å få denne driftstiden, men vi har bedt om en pc til test for å sjekke dette ut.

Prismessig gjør maskinen et hopp i forhold til dagens Wind U100-modell. Hos de norske forhandlerne som har U115 i sine prislister, starter prisen på cirka 5 500 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ: TEST: Acer One 751: Akkurat passe stor

Infrastruktur