Nå kan iPad bestilles - i USA

Nå kan iPad bestilles - i USA

Apple Store har nå åpnet for forhåndsbestilling av iPad.

Fredag 12. mars åpnet Apple Store for forhåndsbestilling av iPad. Varen vil bli levert 3. april, eller alternativt 5. april, dersom det ikke er postombæring eller vareutkjøring den dagen. 3. april er påskeaften.

Muligheten til å foreta forhåndsbestilling av iPad omfatter imidlertid ikke oss her i Norge, og heller ingen andre land utenom USA, så vidt vi erfarer. På den norske Apple Store-siden finner man fortsatt iPad omtalt bare med pil videre til «Informasjon», ikke til bestilling. Slik var det også på mange andres Apple Store-sider som vi sjekket fredag ettermiddag – Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Canada og flere andre.

Alle modeller kan bestilles

Går man derimot til den amerikanske Apple Store-siden, oppfordres man – det vil si amerikanske kunder – til å forhåndsbestille iPad nå, for å få den levert 3. april. Dette gjelder modellene som bare har trådløs nettverksoppkobling. Ønsker man i stedet en av modellene som også kan kommunisere med omverdenen via 3G-mobilnettet, vil leveringen skje sent i april, står det. Men amerikanske kunder kan bestille disse også nå.

LES OGSÅ:

Svindel-sider om iPad florerer

De amerikanske prisene på iPad har vært kjent en stund. Nå er de også kunngjort på Apple Store. Der ser vi at den rimeligste modellen koster 499 dollar (vel 2900 kroner). Dette er vel å merke prisen uten skatter og avgifter. Moms-satsene varierer sterkt mellom de amerikanske delstatene. Vi la inn en testbestilling til bostedsadresse i New Jersey, og da ble den samlede prisen vel 3100 kroner. Apple har som kjent ikke sagt noe om prisene i vår del av verden ennå, men med norsk moms, frakt og andre kostnader er det grunn til å tro at startprisen vil bli liggende et sted mellom 4500 og 5000 kroner. Svaret får vi litt utpå vårparten.

De øvrige amerikanske prisene er 599 dollar for 32 GB-modellen og 699 dollar for 64 GB-modellen – versjonene med bare trådløst nettverk. 3G-modellene koster 629 dollar for 16 GB-modellen, 729 dollar for 32 GB-modellen og 829 dollar for 64 GB-modellen.

Mye ekstrautstyr

Det som er mer interessant, er kanskje at amerikanske Apple Store også viser et ganske stort utvalg ekstrautstyr som kan bestilles til iPad – og til hvilke priser. Her finner vi iPad Keyboard Dock – som du kan feste iPad-en til på skrå – til 69 dollar, bæreveske til 39 dollar, enkel dokkingstasjon til 29 dollar og iPad Dock Connector to VGA Adapter for å koble iPad til tv, monitor, projektor eller lcd-skjerm for å vise lysbildeshop og filmer – prisen er 29 dollar. Man kan også få bestilt det vanlige trådløse Apple-tastaturet som leveres til flere av Mac-modellene, blant andre Mac mini og iMac.

Infrastruktur