Nettbrett-hybrid fra Asus

Nettbrett-hybrid fra Asus

Eee Pad Transformer er Android 3.0-basert og kan gjøres om til mini-pc.

Asus kunne i dag annonsere at de har startet leveringen av deres Eee Pad Transformer med Android 3.0. Denne versjonen av Android skal være bedre tilrettelagt for nettbrett enn versjon 2, som i utgangspunktet var laget for smarttelefoner.

LES OGSÅ:

TEST: LG Optimus 2X - Verdens beste Android-mobil

Eee Pad Transformer er basert på Nvidias Tegra 2-prosessor med to kjerner. Denne prosessoren finner man også i noen av de kraftigste Android-telefonene på markedet. Den har 10,1-tommers skjerm med IPS-panel og oppløsning på 1280x800. Opptil ti fingre skal kunne benyttes mot skjermen samtidig.

Tykkelsen er 13 mm og vekten 680 gram. HDMI-utgang gir mulighet for tilkobling til tv eller pc-skjerm.

Minnemengden er 1 gigabyte, mens man vil ha valget mellom 16 og 32 gigabyte lagringsplass. I tillegg får man ubegrenset plass på Asus WebStorage - en skybasert lagringstjeneste.

LES OGSÅ:

TEST: Huawei Titan U8800 - Mye for pengene

Transformer-navnet sikter til at det leveres med en dokkingstasjon som har tastatur, styreflate, ekstra batteri, SD-kortleser og to usb-porter. Batteritiden skal være opptil 9,5 timer som nettbrett og opptil 16 timer med det ekstra batteriet i dokkingen.

Batteridriftstiden er oppgitt til opptil 16 timer ved bruk av dokkingstasjonen . Pris i det nordiske markedet skal være klar i løpet av kort tid.

For kommunikasjon har man trådløst nettverk og Bluetooth. Eee Pad Transformer vil ellers leveres i versjoner med og uten støtte for 3G.

LES OGSÅ:

Toshiba med Android 3.0-nettbrett

Infrastruktur