Er nettsiden din klar?

ENTEN-ELLER: En nettside er enten mobilvennlig eller ikke - test nettsiden din hos Google. (Ill: Skjermbilde fra tjenesten)

Er nettsiden din klar?

I dag legger Google om søkene slik at mobilvennlige sider prioriteres høyere.

Så har datoen kommet. Når amerikanerne våkner seinere i dag, begynner Google jobben med å legge om søkealgoritmene sine. Dette kommer ifølge selskapet til å skje i sann tid og på en side-for-side basis, og Google forventer at omleggingen kommer til å ta «fra noen dager opptil en uke» å fullføre. Når dette er gjennomført, vil Googles søk fra mobile enheter prioritere mobilvennlige nettsteder høyest.

Enten-eller

Google gir ingen grader av mobilvennlighet – enten er siden mobilvennlig eller så er den det ikke. Det betyr at mange nettsteder kan komme til å oppleve et kraftig dropp i trafikken sin, om Google dømmer siden som ikke mobilvennlig.

Les mer her: Nå må nettsidene være mobilvennlige

Hensikten er å forbedre søkene fra mobile enheter, som jo en stadig økende andel av trafikken Google betjener. Samtidig står Google svakere på mobile enheter enn på tradisjonelle nettlesere fra datamaskiner, siden selskapet konkurrerer mot spesialbygde apper på mobile enheter. Derfor må Google forbedre søkene sine for mobile enheter, slik at brukeropplevelsen blir konkurransedyktig derfra.

Test om din egen nettside er Google-mobilvennlig her: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Infrastruktur