Ny Eee PC med doble batterier

Ny Eee PC med doble batterier

Asus satser på design og skjuler alle kontaktene på Eee PC 1008P, i tillegg til å kjøre på med to batterier.

Eee PC 1008P er nyeste modell minibærbar fra Asus. Maskinen er utstyrt med skjerm på 10,1 tommer, og er således blant de mindre bærbare i dag. De første minibærbare som kom hadde gjerne ikke større skjerm enn 7 til 9 tommer, mens det i dag er vanlig med 10,1 og 11,6 tommers skjermer.

Maskinen er ellers utstyrt omtrent på linje med andre minibærbare, med 1 gigabyte minne, harddisk på 250 gigabyte og en Atom N450-prosessor. Det som derimot skiller Eee PC 1008P fra de andre minibærbare på markedet, er batteriløsningen Asus har valgt.

På undersiden av Asus Eee PC 1008P sitter det en luke hvor du enkelt kan bytte batteriet på maskinen. Batteriet skyves enkelt inn og ut av luken, og Asus lover opp mot 12 timers batterilevetid til sammen for de to batteriene.

Ved siden av den smarte batteriløsningen har Asus valgt å også gjøre maskinen lekrere ved å skjule det meste av kontakter. Nettverkstilkoblingen er skjult bak en liten luke, mens adapteret for vga-tilkobling kobles til i en av maskinen usb-porter, og er skjult under pc-en når den ikke er i bruk.

Mye tyder på at Asus har siktet seg inn på andre grupper enn de typiske nerdene. Asus Eee PC 1008P er nemlig designet av Karim Rashid og leveres i fargene brun eller rosa. Prisen ser ut til å ende et sted like under 4 000 kroner.

Infrastruktur