Ny Igloo fra Glacialtech

Ny Igloo fra Glacialtech

Ferske monsterkjølere på vei.

Glacialtech er klar med to nye prosessorkjølere i Igloo-serien, Igloo 5610 PWM CPU cooler og Igloo 5610 Silent CPU Cooler. Begge modellene skal være relativt stillegående, og den ene leveres også med hastighetsjusterbar vifte.

Begge kjølerne er beregnet for bruk med Intel-prosessorer på LGA 775-sokkel, og er utstyrt med to varmerør, kjøleribber og kjøleblokk i aluminium. Midten av blokken er av kopper, som leder varme noe bedre enn aluminium.

Hovedforskjellene mellom de to kjølerne er viften, hvor en ekstra stillegående 1 800 omdreiningers vifte har funnet veien til Silent-utgaven. Den skal flytte greit med luft, samtidig som temperaturen holdes på et akseptabelt nivå.

PWM-modellen er utstyrt med en justerbar vifte, og takler hastigheter mellom 800 og 3 200 omdreininger i minuttet. På topphastighet holder det til å flytt omtrent dobbelt så mye luft som i Silent-utgaven, men så avgir den også et par ganger så mye støy, cirka 51 dB mot 19 dB.

Lanseringsdato og pris er så langt ikke offentliggjort, men vi tør gjette at kjølerne ender opp i omtrent samme prisklasse som forgjengerne i 5600-serien. Det vil i så fall innebære en pris på rundt 250 kroner.

Les mer på Glacialtechs nettsider.

LES OGSÅ: Effektivt kjøletårn

Infrastruktur