Ny ultraportabel for bedrifter

Ny ultraportabel for bedrifter

Asus med ny versjon av sin populære ultraportable UX31E.

Asus Zenbook UX31E er så langt vår favoritt blant de ultraportable pc-ene som har kommet på markedet og er basert rundt Intels Ultrabook-spesifikasjoner.

UX31E kommer i utgangspunktet levert med Windows 7 Home Premium.

Asus kommer nå imidlertid med en versjon av pc-en som skal gjøre den mer attraktiv for bedrifter - dette gjennom å levere maskinen med Windows 7 Pro, samt at den er utstyrt med TPM-brikke. TPM-brikken benyttes blant annet av en del sikkerhetsløsninger - inkludert krypteringsfunksjonen integrert i Windows 7 (Bitlocker).

LES OGSÅ:

TEST: Toshiba Z830 og Asus UX31E: To lekre lette

Modellen Asus retter mot bedrifter, er utstyrt med Core i5-2557M-prosessor på 1,7 GHz, 4 gigabyte minne og 128 gigabyte SSD. Prisen på det norske markedet ligger på i overkant av 9 000 kroner. Maskinen er med andre ord litt dyrere enn standardmodellen, hvor man for i underkant av 9000 kroner får Core i7-prosessor. Standard for modellserien er ellers 13,3-tommers skjerm med 1600x900-oppløsning og 450 nits lysstyrke, mini-HDMI-kontakt, USB 3.0-port og USB-Ethernet-adapter. Pc-en veier cirka 1,4 kilo.

Det er to års garanti for selve pc-en, mens batteriet har ett års garanti. Batteriet sitter internt i pc-en. Så vidt vi kan forstå kan Asus ikke tilby utvidede serviceavtaler slik en del andre pc-produsenter kan for sine bedriftsmodeller - for eksempel på-stedet-service og neste-arbeidsdag-respons.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Aspire S3 - Acers letteste

Les om:

Infrastruktur