Ny virkelighet i arbeidslivet

Ny virkelighet i arbeidslivet

- Sosiale medier endrer måten vi jobber på, kommuniserer på og samhandler, mener Arild Falck, Norgessjef i Projectplace.

I november i fjor skrev IT-Bransjen om hvordan sosiale medier fortsatt ble brukt mest til privat bruk. I dag er der det derimot mye som tyder på at trenden har snudd.

Den nye trenden

Måten vi bruker sosiale medier på privat er i ferd med å overføres til arbeidslivet.

- Trendene er tydelige og går i retning av at alt smelter sammen ved at vi i realiteten jobber, kommuniserer og samhandler i én og samme operasjon, sier Falck i en pressemelding.

Det er også blitt mer vanlig å arbeide fra andre land, hjemmekontoret eller når de ansatte er på reise.

- Som enkeltindivider er vi blitt vant til å jobbe på en helt annen måte enn tidligere, fordi vi i realiteten regulerer vår egen tilgjengelighet døgnet rundt, noe som for de aller fleste innebærer at man er tilgjengelig i langt større grad enn tidligere, sier Falck.

Fascinert

Prosjektarbeid skiller seg betydelig fra tidligere.

- Tidligere var skillet mellom prosjektarbeid og andre måter å organisere arbeidet på svært tydelig. I dag drives mer og mer av det produktive arbeidet i virksomheter som prosjekter, noe som gjør at grensene viskes ut og prosjektene dermed blir en del av hele virksomheten, mener Falck.

Han tror fascinasjonen for å arbeide fra flere enheter i stor grad har påvirket arbeidshverdagen.

- Mobile enheter gir alle som er involvert i prosjektene tilgang til løpende statusoppdateringer og sømløs kommunikasjon fra de mobile enhetene, i et grensesnitt som minner mye om de ledende sosiale medie-flatene, fortsetter han.

Lanserer prosjektverktøy

Projectplace har med den nye trenden i tankene utviklet et nettbasert prosjektverktøy som er en løsning for prosjektledere og -deltakere som til enhver tid pågående prosjektene. Styrken ligger i at løsningen fungerer uavhengig av plattform eller hvor den enkelte jobber fra.

– Den økte mobiliteten til prosjektarbeiderne gjennom nettbaserte prosjektverktøy og mobile enheter gir alle som er involvert i prosjektene tilgang til løpende statusoppdateringer og sømløs kommunikasjon fra de mobile enhetene, i et grensesnitt som minner mye om de ledende sosiale medie-flatene, sier Falck.

Selskapet viser til en rapport fra Gartner som anslår at sosiale medier vil erstatte tradisjonelle kanaler som epost for omtrent 20 prosent av forretningsbrukere innen 2014. Ved å samkjøre sosiale medier og prosjektsamhandling i ett verktøy, kan omtrent 90 prosent av epostkommunikasjonen tilknyttet prosjektstyring og -samhandling erstattes.

Infrastruktur