Nye lesebrett fra Sony?

Nye lesebrett fra Sony?

Ryktene vil ha det til at Sony planlegger å lansere to nye lesebrett om få uker.

Det er nummeret før bokhøsten er over oss, og beleilig nok rapporterer bloggen Sony Insider at Sony kommer til å lansere to nye lesebrett, PRS-350 og PRS-650, om kort tid.

LES OGSÅ:

Ny Kindle utfordrer iPad

3G og WiFi

Ifølge Sony Insiders "mest troverdige kilder" vil førstnevnte modell ha en sekstommers skjerm, WiFi-tilkobling og muligens 3G, mens sistnevnte vil ha en femtommers skjerm og er uten WiFi.

Begge modellene har berøringsskjermer med såkalt e-papirteknologi. Denne skjermteknologien etterligner vanlig blekk på papir for å gi brukeren en behagelig leseropplevelse, fordi bildet er stabilt, kan leses i direkte sollys og har høy innsynsvinkel. Lesebrettene er meget slanke, bare 10 millimeter tykke.

Lesebrettene fra Sony har etter sigende god kontrast og raske sideskift, med internminne på to gigabyte. Det er betraktelig mer enn dagens Sony Reader-modeller, som har 512 megabyte minne.

LES OGSÅ:

iPad blir Kindle-leser

Populært marked

Det er blitt skarpere konkurranse i markedet for både e-bøker og lesebrett de siste månedene, der også iPad seiler opp som en utfordrer. Det nyeste Kindle-lesebrettet koster i dag mellom 1230 og 1610 kroner fra Amazon.com sendt til Norge. Dersom de nye lesebrettene fra Sony skal få innpass i markedet, er det rimelig å anta at prisen vil ligge på omtrent det samme nivået.

Når lanseringen vil finne sted er ikke kjent, og en talsmann for Sony sier til Telegraph at "vi kan ikke gi noen kommentar til rykter eller spekulasjoner".

LES OGSÅ:

Bærbar pc med gps

Infrastruktur