Nye Mac Pro kommer i desember

Nye Mac Pro kommer i desember

Billigere enn fryktet - men koster en månedslønn.

Endelig kommer nye Mac Pro i butikken - og det før jul.

For det kan fort bli behov for å samle opp både julegaver og sparepenger når den rimeligste modellen koster over 25.000 kroner. Men vi fryktet at den nye Mac Pro kunne blitt enda dyrere. Men det er kanskje verd det?

Det mest slående med nye Mac Pro er selvfølgelig designen: Den sorte, glansede og minimalistiske sylinderen ser ut som rekvisita fra Star Wars. Men litt tøff skal en proff arbeidsstasjon jo være, så sånn sett er det en verdig arvtaker til det såkalte rivjernet i lys aluminium.

Men den nye modellen er overraskende liten - noe som fort kan bli en fordel for profesjonelle brukere som har tenkt å frakte denne med seg. Stille skal den etter sigende også være, med sentralt avtrekk med kun en saktegående vifte og naturlig vertikal konveksjon.

Men selv om den har fiffige funksjoner som en berørelses-sensor som senser at du dreier den, for dermed å lyse opp ikoner ved ekspansjons-portene bak - så er det for ytelsen og regnekraften man kjøper en slik high end-maskin.

Så hva får man for prisen av en liten bruktbil?

To basiskonfigrasjoner

Jo: To- eller firekjerners Intel Xeon E5-prosessor, den raskeste i en Mac noensinne. To grafikkprosessorer får du på kjøpet, og takket være OS X Mavericks vil disse også kunne bidra til å dra lasset og lette byrden for hovedprosessorene i alle intensive regneoperasjoner.

Klokkefrekvensen ligger på 3,7 og 3,5 GHz, henholdsvis. Hva angår grafikkortet så kan man velge mellom AMD FirePro D300 eller D500, med enten 2x2 eller 2x3 gigabyte minne.

Bevegelige harddisker er helt uaktuelt, så du får 256 gigabyte SSD i begge oppsettene. En annen variabel er minnet som leveres med: Enten 12 eller 16 gigabyte med 1866 MHz feilkorrigerende DDR3-minne.

Tre ganger 4K er lik: Høy prisklasse

Mac Pro-kabinettet er pent, men begrenset. Vil du bygge ut, må dette skje over en ekstern port - som for eksempel en av de seks Thunderbolt 2-portene. Opptil seks enheter kan kobles i lenke på disse, og dataene kan kjøres parallelt for en vannvittig båndbredde dersom du virkelig skal pumpe 4K-data i sanntid til disse.

Grafikkortene kan drive inntil tre skjermer med 4K-oppløsning.

Prisen for disse basispakkene er henholdsvis 25.990 kroner og 34.990 kroner. Og dyrere kan det bli - for hvorfor stoppe der?

Bygg ut

Du kan tilrettelegge disse etter hjertens lyst med følgende tilvalg: 6-, 8- eller 12-kjerners prosessor, grafikkort med inntil 6 gigabyte minne, opptil 64 gigabyte systemminne, PCIe-basert SSD på opptil 1 terabyte - samt pakker med programvare som Final Cut Pro X, Logic Pro X eller Aperture. Endelig pris under avklaring.

De nye Mac Pro-modellene kommer for salg i desember, med mulig forhåndsbestilling før den tid. Sjekk konfigurasjoner og status i AppleStore her .

Via Apple

Infrastruktur