Nye stilige VAIO-er fra Sony

Nye stilige VAIO-er fra Sony

Ny hybrid og verdens letteste pc med berøringsskjerm.

Etter Intels lansering av fjerde generasjons Core-prosessorer i uken, fortsetter det å strømme på med nye modeller fra pc-produsentene.

Sony har med de nye prosessorene kommet med blant annet modellene Vaio Duo 13 og Vaio Pro 13.

LES OGSÅ:

Nye ultrabærbare fra Acer

Hybrid

Hos flere pc-produsenter står hybrid-pc-er sentralt i tiden som kommer. Dette pc-er som både kan fungere som vanlige bærbare pc-er og som nettbrett.

Tidligere har vi testet Vaio Duo 11. Nye Duo 13 bygger videre på designløsningen bak denne pc-en, som også minner om den vi så på Toshiba U920t. I stedet for at skjermen brettes under pc-en eller snus og legges ned over tastaturet, har Sony en løsning der pc-en blir i nettbrettmodus når den er «lukket».

Skjermen har 1920 x 1080 punkters oppløsning og pc-en vil leveres med penn som kan benyttes på skjermen for mer presise operasjoner enn det man klarer med en finger. Modellkonfigurasjonene listet på Sonys norske websider viser ellers at pc-en vil være tilgjengelig med Core i5 og i7, 128 eller 256 gigabyte SSD og 4 eller 8 gigabyte minne. Pc-ene vil ifølge Sonys pressemelding være tilgjengelig med integrert 3G eller 4G LTE – som også er bakoverkompatibel med 3G. Fortsatt er det kun Sony og Fujitsu som etter det vi erfarer har pc-er på det norske markedet med integrert 4G LTE-støtte.

Sony oppgir 15 timers batteridriftstid, hvilket om det skulle stemmer er svært imponerende og langt over det de oppgir for flere av sine andre modeller.

Vekten skal være cirka 1,3 kilo og oppgitt veiledende pris er 12 000 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Vaio Duo 11: Noe for seg selv

Verdens letteste

Ifølge Sony er deres nye Vaio Pro 13 verdens letteste Ultrabook-spesifiserte pc med berøringsskjerm. Det kan vi nok tro, for 1,06 kilo er en lav vekt for en pc med 13-tommers skjerm - berøringsskjerm eller ei. Den lave vekten skal være et resultat av blant annet utstrakt bruk av karbonfiber. Sony har også lansert en 11-tommers-versjon av denne maskinen, men denne finnes ikke blant lanseringene på det norske markedet.

I utforming er dette en tradisjonell pc, med linjer vi kjenner igjen fra en del tidligere Vaio-modeller. Pc-en vil bli levert i forskjellige versjoner med Core i5- eller i7-prosessor, samt Windows 8 eller Windows 8 Pro. 4 gigabyte minne og 128 gigabyte SSD er standard for alle modeller. Minnet kan ikke oppgraderes til mer enn 4 gigabyte. Batteritiden er oppgitt til opptil 8 timer.

Prisen er oppgitt til å starte på 8 000 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Vaio T: Rimelig med berøringsskjerm

Les om:

Infrastruktur