Nye ultrabærbare fra Acer

Nye ultrabærbare fra Acer

Toppmodell med 2560x1440-oppløsning.

Acer Aspire S3 var i sin tid den første bærbare pc-en på det norske markedet som fulgte Intels Ultrabook-spesifikasjoner. Pc-en har senere kommet i oppdaterte versjoner og S-serien er blitt utvidet med flere modeller.

I forbindelse med lntels lansering av Haswell, og nye krav til pc-er som skal kalles Ultrabook(tm), har Acer under Computex-messen i Taiwan lansert nye modeller som etter hvert vil være å finne på det norske markedet.

LES OGSÅ:

Acer med 8-tommers Windows-brett

S7 med superskjerm

Acer kunne under årets CES-messe i januar vise fram prototyper av pc-er med skjermoppløsning som ligger i klasse med Apples Retina-skjermer på MacBook Pro.

Aspire S7 har 13,3-tommers berøringsskjerm basert på IPS-panelteknologi og oppløsning på 2560x1440 punkter. Dette er den samme oppløsningen som vi de siste årene har sett på mange 27-tommers skjermer. Pc-en har en oppgitt vekt på 1,3 kilo og tykkelse på 12,9 mm.

Som forgjengeren kan pc-en legges helt bakover. Det gir en viss mulighet til å bruke pc-en litt à la et nettbrett som ligger på bordet, men skjermen kan ikke vippes helt under pc-en slik som på for eksempel Lenovos Yoga-serie.

Batteridriftstiden oppgir Acer til syv timer, hvilket skal være en forbedring på 33 prosent fra forgjengeren. Lavere strømforbruk fra prosessoren og hovedkort i kombinasjon med forbedret termisk design skal ifølge pressemeldingen gi en reduksjon av støynivået på 20 prosent.

I likhet med tidligere versjoner av pc-en, som vi har testet, vil også den kommende modellen ha to SSD-er satt opp i RAID for maksimal ytelse. S7 vil fortsatt være laget med aluminiumschassis og benytte Gorilla-glass på skjermen.

Acer oppgir ingen prisinformasjon for den nye modellen, som først vil være tilgjengelig i september. Prisen for rimeligste S7-modell er i dag cirka 8 500 kroner inklusive mva. Vi regner med at modellene med høy skjermoppløsning vil være en del dyrere.

LES OGSÅ:

Pc-er på rekke og rad

Rimeligere alternativ

Aspire S3 har i likhet med S7 skjerm på 13,3 tommer, men tykkelsen her er oppgitt til 17,8 mm og vekten 1,67 kilo - med andre ord en tykkere og tyngre pc enn S7.

Det som skiller pc-en fra en del andre ultrabærbare i dette segmentet, er en dedikert grafikkoprosessor fra Nvidia. Her vil en GeForce GT 735M benyttes i kombinasjon med Intels integrerte grafikk. Når det ikke er behov for den ekstra ytelsen Nvidia-grafikkprosessoren gir, vil Intels grafikkprosessor brukes for å spare strøm.

Aspire S3 vil være tilgjengelig med skjermoppløsning på opptil 1920x1080 - altså Full HD. For intern lagring kan man få harddisk på opptil 1 terabyte i kombinasjon med flashminne som benyttes som en hurtigbuffer for de mest brukte filene, og dermed minske ytelsesforskjellen man ellers ville se mellom en vanlig harddisk og en ren SSD-løsning.

Ny Aspire S3 vil bli tilgjengelig fra august. Ingen pris er nevnt, men enkleste versjon av dagens S3-modeller koster cirka 4000 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

TEST: Haswell for stasjonære

Les om:

Infrastruktur