Nytt alt-i-ett-kraftverk

HP med andregenerasjons Z1-arbeidsstasjon.

Publisert Sist oppdatert

HP lanserte markedets første alt-i-ett-arbeidsstasjon for to år siden. Nå er oppfølgeren klar.

Som arbeidsstasjon skilte den seg fra vanlige alt-i-ett-pc-er gjennom blant sertifiseringer for flere profesjonelle programvareløsninger, Nvidia Quadro-grafikkprosessorer, Intel Xeon-prosessor, feilkorrigerende minne, RAID, ekstra høyt fargespekter og fargerepresentasjon for skjermen - og støtte for HP sin løsning for distribusjon av skjermprofiler.

I motsetning til vanlige alt-i-ett-pc-er skulle Z1 levere ekstra høy driftsikkerhet og en design som gjorde reparasjoner og oppgraderinger enklere.

LES OGSÅ:

Nå kan du kjøpe Mac Pro i Norge

Z1 G2

HP har nå lansert Z1 G2. I likhet med forgjengeren er maskinen bygget rundt en 27-tommers skjerm med 2560x1440-oppløsning, men nå vil versjoner med berøringsskjerm være tilgjengelig. Via Displayport kan også ekstra skjerm kobles til, og HP har skjermer som skal være spesielt matchet opp mot Z1-seriens interne skjermer.

På prosessorsiden er oppdaterte modeller tatt i bruk - dette Xeon-prosessorer basert på Haswell-arkitekturen som man siden i fjor vår har benyttet i de nyeste Core-prosessorene. Opptil 32 gigabyte feilkorrigerende minne er støttet.

Maskinen vil i de enklere konfigurasjonene også være tilgjengelig med Core i3-- og i5-prosessor. Dette vil være modeller der man ikke trenger "typisk arbeidsstasjonsytelse", men samtidig er på jakt etter den ekstra driftsikkerheten en maskin med blant annet RAID og feilkorrigerende minne skal kunne gi.

Man har også løsninger basert på rack-baserte arbeidsstasjoner som står for mye av jobben - Z1 G2 vil da kunne benyttes som en klient mot disse løsningene via blant annet HP sin egen Remote Graphics-løsning.

LES OGSÅ:

Første ultrabærbare arbeidsstasjon

I enkleste versjon benyttes Intels integrerte grafikkprosessor. Videre vil det være et utvalg av forskjellige Nvidia Quadro-modeller rettet mot forskjellige bruksområder og ytelsesbehov.

For intern lagring vil HP levere en rekke konfigurasjoner når det gjelder harddisk og SSD - og eventuelt begge deler. Blant annet vil man kunne få levert maskinen med 10 000 o/min Serial ATA-harddisk på opptil 1 terabyte, 7 200 o/min Serial ATA-harddisk på opptil 3 terabyte og SSD-er på opptil 512 gigabyte. Ut i fra det vi forstår vil det for eksempel være mulig å ha opptil tre SSD-er internt i maskinen.

LES OGSÅ:

Gi pc-en Thunderbolt 2

Thunderbolt 2.0 og 802.11ac

Maskinen har også fått støtte for Thunderbolt 2.0. Spesielt i arbeidsstasjonssammenheng ser man på Thunderbolt-teknologien som svært interessant, ettersom det her vil være mer aktuelt å benytte blant annet svært raske - og kostbare - lagringsløsninger. I teorien vil man også kunne lage eksterne akselerasjonsløsninger basert på grafikkprosessorteknologi for blant annet å øke ytelsen på behandling og enkoding av video.

For trådløst nettverk har HP tatt i bruk Intels 802.11ac-kort. Kontra en god 802.11n har vi sett at Intels løsning gjerne kan være i stand til å levere to-fire ganger høyere båndbredde i praksis.

LES OGSÅ:

Rask Thunderbolt 2 SSD