Også Xerox med utskrift via e-post

Også Xerox med utskrift via e-post

Xerox kaster seg på bølgen med mobil utskrift – med en egen vri.

Xerox Mobile Print er navnet på den e-postbaserte utskriftsløsningen som Xerox nå lanserer. Med den kan du sende utskrifter til din egen bedrift fra hvor som helst i verden – eller du kan skrive ut hos bedrifter du er på besøk hos, så sant de har Xerox-skrivere og har installert Xerox Mobile Print.

HP lanserte for kort tid siden HP ePrint, som gir hver skriver og multifunksjonsmaskin en unik e-postadresse. Brukere som får tilsendt denne e-postadressen, kan sende sine utskrifter til den aktuelle skriveren som e-postvedlegg – kjekt for eksempel hvis man vil kjøre ut en utskrift fra en smarttelefon uten utskriftsløsning. ePrint markedsføres både overfor privatpersoner og bedriftsmarkedet.

For bedrifter

Xerox har valgt en noe annerledes tilnærming, som er mer rendyrket for bedriftsbrukere. Også her opereres det med e-postadresser, men disse er ikke for noen bestemt skriver. E-postadressen sørger i stedet for at utskrifts-e-posten blir rutet til en Xerox-server, og der blir den liggende inntil brukeren kommer hjem til bedriften – eller et annet sted der det er tilgang til Xerox-skrivere. Etter at e-posten ble sendt, mottok brukeren en bekreftelsesmelding med en pinkode, og nå går man bort til den aktuelle skriveren og taster inn pinkoden på skrivertastaturet. Dermed kommer utskriften ut.

LES OGSÅ:

Canon-skrivere for stua

- Løsningen er aktuell blant annet for folk på farten, for folk som arbeider på hjemmekontor og for eksterne medarbeidere, sier Geir M. Johnsen hos Xerox Norge til PC World Norge.

LES OGSÅ:

HP med nettskriver for stua

Vi har fått løsningen demonstrert i det norske Xerox-hovedkvarteret på Lysaker i Oslo. På forhånd hadde vi sendt av gårde noen pdf-dokumenter med korrekturprøver på neste nummer av PC World. Vel fremme hos Xerox gikk vi til nærmeste Xerox-skriver, tastet inn pinkoden og fikk se de aktuelle dokumentene i miniatyr på lcd-skjermen på skriveren. Forhåndsvisning kan være nyttig hvis man har flere dokumenter å velge mellom. Deretter var det bare å klikke OK for å få ut utskriften.

Gjestearbeidere

- Vi tror løsningen er særlig aktuell for bedrifter som har hyppig bruk av gjestearbeidere og eksterne konsulenter, eller som ønsker å tilby utskriftsmulighet for besøkende, partnere eller kunder uten å måtte ta bryderiet eller sikkerhetsrisikoen med å slippe dem inn på bedriftens nettverk. Med Xerox Mobile Print slipper brukerne alt styret med å laste ned skriverdriver og administrere seg frem til riktig skriver, sier Johnsen.

Ettersom det er e-posten som er formidlingskanalen, er bedriftens nettverk beskyttet av de samme sikkerhetsforanstaltningene som allerede ligger på serveren og i nettverket.

LES OGSÅ:

Slik skriver du billigere

I praksis går alle utskrifts-e-poster til én universell e-postadresse som sender meldingen til en Xerox-server i USA. Men hver enkelt bedrift tildeles sin egen adresse, for eksempel mobilprint@bedrift.no.

Ingen spamming

Xerox regner ikke med at det er noen fare for at bedrifter kan utsettes for spamming med utskrifter via e-postadresser som er kommet på avveie. For det første kan avsenderadresser filtreres bort, og for det andre må jo avsenderen komme seg fysisk inn i bedriften for å få ut utskriften. Uavhentede utskrifter blir automatisk slettet etter for eksempel 24 eller 48 timer.

LES OGSÅ:

Xerox vant printeravtale i Oslo

Xerox vil begynne å selge Xerox Mobile Print-løsningen 14. februar neste år, men allerede nå er enkelte prøveinstallasjoner i drift, også i Norge. Prisene er ikke fastsatt ennå, men PC World får antydet at serverapplikasjonen trolig vil komme på rundt 12 000-14 000 kroner i Norge, med et påslag på rundt 2000 kroner for hver ekstra skriver.

Infrastruktur