Oppfrisket spillmonster fra Toshiba

Oppfrisket spillmonster fra Toshiba

Vi var godt fornøyd da vi testet Toshiba Quosmio X300 tidligere i år. Nå kommer en ny og sprekere utgave, med nedtonet design.

Toshibas Quosmio-serie består av bærbare ment for brukere som er ute etter det lille ekstra, være seg det er til film, bilder eller seriøs spilling. For spillerne har det så langt vært Quosmio X300 som har vært mest aktuell, med svært god ytelse og ikke altfor skremmende priser, i alle fall til bærbar å være.

Et av ankepunktene rundt Quosmio X300 var den lett rånete designen, som nok ikke passet alle like godt. Ytelsen var det derimot lite å utsette på. Spesiell design til tross, endte Quosmio X300 opp med karakter fem av seks. Les testen av maskinen her.

Nå lanserer Toshiba oppfølgeren til X300. Med Quosmio X500 har Toshiba tonet designen noe ned, slik at den nok vil falle i smak for flere enn bare de mest interesserte. Samtidig er spesifikasjonene kraftig oppjustert.

Toshiba Quosmio X500 er utstyrt med en skjerm på hele 18,4 tommer med 1 920 x 1 080 oppløsning, noe som har blitt for standard å regne når det gjelder de kraftigste spillbærbare - X300 var utstyrt med en 17 tommer med 1 440 x 900 oppløsning. Igjen er det Harman Kardon som er ansvarlig for høyttalerne i pc-en, noe som forrige gang resulterte i svært god lyd til en bærbar å være.

Det mest spennende har imidlertid skjedd under panseret. Toshiba har valgt å satse på Nvidias GeForce GTS 250M grafikkprosessor med en gigabyte minne. Det er ikke den raskeste grafikkprosessen, men bør fungere greit til de fleste nye spill. Maskinen er videre utstyrt med en svært kraftig Intel Core i7 -720QM-prosessoren på 2,8 GHz fra Intel. Det er mulig å utstyre Quosmio X500 med opp til åtte gigabyte DDR3-minne og to harddisker på til sammen en terabyte.

Toshiba har valgt å droppe DVD-brenner til fordel for en optisk enhet med støtte for både avspilling og brenning av Blu-Ray (BD-RE). Dermed er det mulig å både spille av Blu-Ray-filmer eller ta backup av viktig innhold til Blu-Ray, samtidig som man gjør andre oppgaver på Pc-en.

Maskinen er også utstyrt med oppskaleringsteknologi kjent fra selskapets LCD TV-er, kalt Resolution+, noe som gjør det mulig å oppskalere vanlige DVD-filmer til HD-oppløsning.

Eksterne enheter kan kobles til via tre USB 2.0 porter eller via en e-SATA / USB kombo port. Alle USB-porter støtter Toshibas "sleep-and-charge"-teknologi, som lader opp mobile enheter selv om pc-en er skrudd av. Toshibas REGZA-Link HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface - Consumer Electronics Control) gjør det mulig å koble til HD video- og audioenheter, som LCD TV og hi-fi anlegg, og deretter betjene de gjennom en fjernkontroll.

Qosmio X500 er på det norske markedet i slutten av november, og anbefalt utsalgspris 19 995 kroner inkl. mva.

Infrastruktur