- Pc-en er ikke død

- Pc-en er ikke død

Microsofts Frank Shaw slår tilbake og hevder at vi kommer til å fortsette å bruke pc-er.

I et nytt innlegg på Microsoft-bloggen tar Frank Shaw, viseadministrerende direktør i Mircosoft, til orde mot alle som sier pc-en er død. Temaet har blusset opp igjen som følge av HPs beslutning om å trekke seg ut av pc-bransjen og i stedet satse på programvare.

Tilleggsenheter

Det er normal utvikling at nye versjoner av eksisterende teknologi erstatter de gamle. Slik er det derimot ikke i teknologien, skriver Shaw i blogginnlegget. Nye tekniske enheter som nettbrett og smarttelefoner er derimot ikke skapt for å være en ny og forbedret pc, men snarere tilleggsenheter som er optimalisert for å utføre visse oppgaver som en pc også kan.

Det betyr ikke at et nettbrett kan gjøre alt det en pc kan, og i hvert fall ikke like bra. Og det betyr heller ikke at pc-en er på vei til å bli et nisjeprodukt.

Shaw tilbyr to årsaker til dette:

1. Det er en del viktige ting bare en pc kan gjøre, og det kommer ikke til å endre seg.

2. Pc-er blir stadig og raskere bedre til å gjøre oppgaver som slike tilleggsenheter kan utføre.

Begge disse punktene er svært viktige, og det er mange ting som ikke kan gjøres på et nettbrett eller en smarttelefon, men som må gjøres på en pc. Det er for eksempel vanskelig å tenke seg å utføre profesjonell programutvikling eller videoredigering på et nettbrett.

LES OGSÅ:

HP satser på programvare etter pc-tap

Sosiale verktøy

Som Shaw skriver i bloggen, så er disse tilleggsenhetene gode til å kommunisere raskt, og på nye måter. Det er ikke overraskende, siden det er nøyaktig det de er utviklet for å gjøre. Derimot er de langt i fra like aktuelle som pc-er når det kommer til å utvikle og samarbeide.

- Det ligger i menneskets natur å være sosiale, og vi bruker verktøy til å skape, samarbeide, kommunisere og konsumere, skriver Shaw.

Og det er nettopp derfor man skal ta nyheter om pc-ens død med en klype salt. Utvikling og samarbeid er to av de mest grunnliggende menneskelige egenskapene, og i tillegg sentral i pc-ens filosofi. Pc-er er overalt, skriver Shaw.

Så mens det er underholdene for teknologer å spå pc-ens undergang, mener Microsoft det er riktigere å si at pc-en i stedet ikke engang har kommer til midtlivskrisen. Pc-en er kommet for å bli, og vil fortsatt fylle en viktig rolle i lang tid fremover, mener selskapet.

LES OGSÅ:

HP vil slutte å lage pc-er

Infrastruktur