Radikalt ny Mac på vei?

Radikalt ny Mac på vei?

Ifølge ryktene jobber Apple med en helt ny type Mac - som kanskje ikke er en Mac engang.

Det er det japanske Mac-nettstedet Macotakara som påstår at Apple holder på å ta frem en helt ny type Mac.

Nettstedet siterer en anonym kilde med innsyn hos Apples underleverandører i Øst-Asia, som ikke byr på noen flere detaljer annet enn at det dreier seg om en «helt annerledes» datamaskin. Faktisk så annerledes sammenlignet med Apples nåværende produkter at den kan få et annet navn enn Mac.

Dumper Intel?

AppleInsider spekulerer at det kan dreie seg om en ny design til MacBook Pro-serien som er mer i tråd med MacBook Air, særlig nå som MacBook har gått av med pensjon. Nettstedet påpeker imidlertid at Macotakara har hatt veldig blandede resultater med sine tidligere spådommer, så ryktet bør (som alle Apple-rykter) tas med en klype salt.

Det har riktignok gått flere rykter om at Apple holder på å teste MacBook Air-maskiner med ARM-baserte prosessorer. ARM er prosessortypen som brukes i blant annet iPad og iPhone. Til og med Intel, som står for Intel-prosessorene i dagens bærbare og stasjonære Mac-er, skal ha fått med seg disse ryktene og tar «trusselen på alvor», skriver Cnet.

OS X + iOS

Ved å kjøpe opp brikkeselskapene Intrinsity og P.A. Semi kunne Apple i fjor introdusere sin første ARM-baserte A4-brikke i iPad 1 og iPhone 4. En oppgradert tokjernet brikke kalt A5 ble lansert med iPad 2. Det er ventet at iPad 3 vil lanseres neste år med en firekjernet A6-brikke. Kanskje er det sistnevnte som også finner veien til en ny bærbar Mac?

Å gå over til ARM vil dessuten bringe Apple ett skritt nærmere sammenlåingen av OS X og iOS, noe mange synsere mener det bare er et tidsspørsmål før vil skje.

Ifølge australske Macworld ryktes det også at Apple har planer om å lansere en tv som gjør det mulig for brukere å strømme musikk, videoer og tv-serier - akkurat som Apple TV 2 - men det er ikke ventet at disse produktene vil komme i 2011.

Les om:

Infrastruktur