Raskere flashdisk fra Mtron

Raskere flashdisk fra Mtron

Sørkoreanske Mtron gjør harddisker atskillig raskere.

De nye flashdiskene fra Mtron leser data i en hastighet på 120M Bps og skriver med en hastighet på 90M Bps, en klar forbedring satt opp mot dagens standard på 100M Bps for lesing og 80M Bps for skriving. Dette ifølge Ahn Ji-young, talsmann for Mtron.

Selv om hastighetsøkningen kanskje ikke høres imponerende ut er den viktig, ettersom den vil føre til merkbart bedre ytelse i systemer som benytter flashdisk.

De raskere overføringshastigheten vil blant annet føre til kortere forsinkelser ved uthenting av data, noe som fører til mindre venting ved start av programmer eller lasting av filer.

Denne forbedringen fører også til at avstanden til tradisjonelle platebaserte harddisker øker. Flashdisker er allerede atskillig raskere enn vanlige harddisker.

Tester har vist at maskiner med flashdisk er omtrent ti sekunder raskere til å starte opp Windows, og gjør jobben på 20 sekunder mot 30 for maskiner med platelager.

2,5- og 3,5-tommer

Mtron vil vise frem de nye flashdiskene under IFA-messen i Berlin denne uken.

Produksjonsstart for de nye flashdiskene er lagt til andre halvdel av september eller tidlig i oktober. Så langt er det lagt til rette for produksjon av flashdisker med 16, 32 og 64 gigabyte lagringsplass, i 2,5- og 3,5-tommers utgaver.

Utover forskjellig formfaktor og lagringsplass, planlegger Mtron å lage tre forskjellige serier, for konsumentmarkedet, bedriftsmarkedet og en ekstra solid variant beregnet for bruk i utsatte miljøer og til militært bruk.

En modell med 128 gigabyte lagringsplass er planlagt klar for salg nærmere jul. Da vil selskapet også introdusere en modell i 1,8-tommers formfaktor. Sistnevnte vil komme med 32 og 64 gigabyte lagringsplass, og vil være klar for salg tidlig i 2008

LES OGSÅ: Slik fungerer flash

Les om:

Infrastruktur