Robust CULV-pc

Robust CULV-pc

Multicom har lansert en pc basert på Intels CULV-plattform som skal tåle litt røffere behandling.

En rekke aktører kommer i disse dager med bærbare pc-er basert på Intels Consumer Ultra Low Voltage-plattform. Allerede har vi testet maskiner fra Acer og MSI basert på plattformen, som baserer seg på teknologi man tidligere kun har funnet i blant annet noe dyrere ultraportable pc-er rettet mot bedriftsmarkedet.

Multicom Extreme R130T blir en såkalt "rugged-pc", og er bygget med et mer robust chassis. Pc-en skal dermed tåle både støt og vannsøl bedre enn en vanlig pc. Nå er det vanskelig å bedømme hvor robust en slik pc er, spesielt siden vi ikke har hatt den inne til test. Av det man ellers har hatt av mer robuste maskiner på markedet har imidlertid vært i en prisklasse langt over prisen på Multicoms modell, som starter på kr 7 999 inkl. mva. i skrivende stund. Vi bemerker at maskinen ikke er beregnet for å bli benyttet i temperaturer under 5 grader eller over 35 grader.

LES OGSÅ: TEST: Barske ekstrem-pc-er

Pc-en har 13,3-tommers skjerm med 1280x800-oppløsning, Core 2 Duo SU9300-prosessor, 2 gigabyte minne, opptil 500 gigabyte harddisk eller Intels svært raske X25-M SSD på 80 eller 160 gigabyte, integrert GPS, integrert optisk enhet og mulighet for 3G. Maskinen kan leveres med Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 når det kommer. Det er også mulig å kjøpe pc-en uten operativsystem.

Ifølge Multicom skal pc-en ha en batteridriftstid på rundt 7 timer.

Sett opp i mot vanlige 13,3-tommers-pc-er i dette segmentet blir Extreme R130T, naturligvis, noe tyngre. 2,2 kilo burde imidlertid være overkommelig selv for noen som frakter pc-en mye med seg. For å si det slik - man finner ellers få rugged-pc-er i en slikt vektsegment.

Les om:

Infrastruktur