Samsung med hybriddisker

Samsung med hybriddisker

I løpet av neste uke kommer de første hybriddsikene fra Samsung i salg.

De nye diskene er utstyrt med en herlig blanding av platelager og flashminne, og er på mange måter et overgangsprodukt mellom klassiske platebaserte harddisker og de kommende flashdiskene. Ulempen med de nye diskene fra Samsung er at de krever relativt fersk og sprek maskinvare, og ikke minst Windows Vista.

LES OGSÅ: PQI med 256 gigabyte flashdisk

Hybriddiskene som kommer i salg faller inn i HM-serien, og er en serie 2,5-tommers disker med 80 til 160 gigabyte lagring på plater, i tillegg til 256 megabyte flashminne. Tilkoblingen skjer ved hjelp av SATA.

Når data skrives til harddisken lagres det først i flashminnet. Det flyttes ikke videre til magnetplatene før flashminnet er fullt. Fordelen med en slik løsning er at harddisken ikke trenger å jobbe like hardt og kontinuerlig som i tradisjonelle løsninger, noe som medfører mindre slitasje på de roterende diskene. Bruk av flashminne fører også til lavere strømforbruk, og dermed bedre batterilevetid, noe som er en klar fordel på bærbare maskiner.

MH80 fungerer med alle bærbare maskiner som er utstyrt med SATA-tilkobling, men krever Vista for å også kunne dra nytte av det innebygde flashminnet. Det kreves også at maskinen er utstyrt med Intels nye Santa Rosa-brikkesett. Diskene vil på mange måter fungere på samme måte som Intels Turbo Memory, bare at flashminnet her er bygd inn i selve harddisken.

Les mer hos Samsung.

LES OGSÅ: Skeptisk til Intel Turbo Memory

Les om:

Infrastruktur