Samsung og Seagate med terabyte-disker

Samsung og Seagate med terabyte-disker

Et halvtår etter Hitachi lanserte sin første harddisk på 1 terabyte er konkurrentene klare til å ta opp kampen.

Det har tatt sin tid å utvikle harddisker som matcher Hitachis 1 TB-disker, men nå har altså Samsung og Seagate kommet seg opp på Hitachi-nivå. De to nye diskene er Seagate Barracuda 7200.11 og Samsung SpinPoint F1.

LES OGSÅ: Hitachi med 250 GB bærbardisk

Samsung tar ledelsen når det gjelder selve teknologien, med en harddisk utstyrt med tre plater med 334 gigabyte hver seg, og har dermed flest gigabyte per plate. Hitachi bruker hele fem plater med 200 gigabyte hver seg for å oppnå samme sluttresultat. Seagate legger seg pent midt i med fire plater.

Færre plater fører til at Samsungs modell er noe lettere, og meget mulig også mer driftssikker enn det to konkurrerende modellene.

Med de to nye 1 TB-diskene henger Samsung og Seagate seg på samme trenden som Hitachi, og satser på hurtigbuffer på hele 32 megabyte.

Både Samsung og Seagate har allerede startet utsending av de nye toppmodellene til forhandlere. Hitachis Deskstar 7K1000 med 1TB lagringsplass koster rundt 3 000 kroner i butikk i Norge, og de to modellene fra Samsung og Seagate vil etter alt å dømme ende opp på omtrent samme prisnivå.

LES OGSÅ: Nye eksterndisker fra Seagate

Infrastruktur