Seagate med syltynn harddisk

Seagate med syltynn harddisk

Med sine 9 mm er GoFlex Slim verdens tynneste eksterne harddisk.

Det hevder i hvert fall produsenten selv. Sant eller ikke, den syltynne designen gjør GoFlex Slim midt i blinken for bruk med bærbare datamaskiner.

GoFlex Slim er en enda tynnere variant av Seagates GoFlex Ultra, en 14 mm tykk ekstern harddisk. Slim-versjonen er til sammenligning 9 mm. Disken er omtrent like bred som en blyant, og er litt større enn en iPhone.

Internt brukes en ny versjon av Momentus Think-disken, som ble lansert i slutten av 2009 og som brukes i minibærbare og andre små bærbare pc-er. Selve harddisken er 7 mm tykk, noe som betyr at GoFlex Slim har et kabinett på bare 1 mm. Heldigvis kommer moderne 2,5-tommers disker med innebygd støtdemping for ekstra beskyttelse.

LES OGSÅ:

Mac-vennlig eksterndisk

USB 3.0, men ikke Thunderbolt

Eksterndisken har en omdreiningshastighet på 7200 o/min - frem til nå har 5400 o/min vært standard på denne typen disker. Den kommer også med støtte for USB 2.0 og USB 3.0. Disken skal fungere med både Mac og pc. Etter hvert som Apple øker tallet på Mac-modeller som støtter den nye ThunderBolt-standarden for superrask dataoverføring, vil det sikkert komme et ønske om at GoFlex Slim også støtter denne teknologien.

GoFlex Slim kommer i salg i mai og vil ha en prislapp på 100 dollar (cirka 550 kroner) for inngangsmodellen på 320 gigabyte. Øvrige modeller og priser er foreløpig ikke annonsert.

LES OGSÅ:

Raskere flashdisk i MacBook Air

Infrastruktur