Sikrere databruk med biometrisk mus

Sikrere databruk med biometrisk mus

Det japanske selskapet Qritek har utviklet en datamus med innebygd øyeskanner.

Ved å bruke biometrisk identifisering kan du sikre datamaskinen på en mye mer effektiv måte enn tidligere. Det er fullt mulig å knekke et passord, eller å lure det ut av deg med litt flørting og en sjokoladeplate. Det er derimot ganske vanskelig å kopiere fingeravtrykk eller øyet ditt.

LES OGSÅ: Sjokolade for passord

Det har blitt populært med fingeravtrykkslesere de siste årene, ikke minst på bærbare datamaskiner. Med Qriteks nye mus kan brukernavn og passord, eller til og med fingeravtrykkslesere være en saga blott.

Den innebygde øyeskanneren gjør at du kan droppe passord når du skal logge inn på maskinen eller forskjellige nettsider. Ved å skanne øyets iris kan musen raskt avgjøre om brukeren har lov til å logge på datamaskinen eller ikke. Det følger også med programvare som hindrer uvedkommende å koble til en annen mus på maskinen.

Rent bortsett fra øyeskanneren som sitter på siden, ser Qriteks mus ut som en hvilken helst vanlig datamus, med vanlig rullehjul og to knapper. Prisen for Qriteks Iribio er satt til 315 dollar, noe som fort kan bety i underkant av 3 000 kroner her til lands.

LES OGSÅ: Bank går for biometri

Infrastruktur