Ski-pc fra HP og Rossignol

Ski-pc fra HP og Rossignol

SVEITS/PC WORLD NORGE: HP håper å tiltrekke seg nye kundegrupper i tiden som kommer, og har både musikere og skifolket i siktet.

Det er en stund siden vi så de første tegnene på at HP ønsker å fri til nye kundegrupper, men med forrige ukes lanseringer ble det enda tydeligere at selskapet håper å kapre kunder som tidligere ikke nødvendigvis har hatt HP som førstevalg.

LES OGSÅ:

670 000 nordmenn ønsker seg pc til jul

Vi tok turen til Sveits for å se hva HP kommer til å lansere i månedene som kommer, i tillegg til å få en liten oppsummering over hva de har kommet med den siste tiden. At selskapet ønsker å tiltrekke seg nye kundegrupper var ikke bare tydelig ut i fra produktene de lanserte, men også ut i fra journalistene som var invitert. Normalt sett omgås vi andre it-journalister og nerder på slike typer lanseringer, men på HP Winter Summit i de Sveitsiske Alpene var det invitert vel så mange mote- og livsstilsjournalister som teknologifolk.

Vil friste skifolket

Det var bærbare pc-er som var i fokus under lanseringen i Sveits, i form av de allerede lanserte HP Envy Beats og nykommeren HP Pavilion dv6 Rossignol edition. Vi testet nylig HP Envy 14, og Beats-utgaven av denne innebærer i all hovedsak en litt annen design, litt mer avansert programvare for lyd og muligheten til å få pc-en levert med Monster Beats by Dr. Dre Solo-hodetelefoner, som vi også har testet tidligere.

LES OGSÅ:

TEST: HP Envy 14 - Pen, nett og litt for dyr

HP har samarbeidet med ski- og utstyrsprodusenten Rossignol for å lage en bærbar pc tiltenkt skientusiaster, og dv6 Rossignol edition har design som matcher de nyeste og mest avanserte skiene fra Rossignol. HP Pavilion dv6 Rossignol edition kommer i to varianter. Den ene har en relativt maskulin design og matcher frikjøringsskien Rossignol S7 for herrer, mens den andre har en noe mer feminin design og matcher selskapets nye frikjøringsski for kvinner.

De nye pc-ene har en langt spenstigere design enn det vi har sett fra HP tidligere, og bør passe godt inn i selskapet nye satsing på design og det å nå nye kundegrupper. Det gjenstår å se hvor mange av de skiinteresserte som velger å kjøpe en pc for å matche de nye skiene sine, men at det er et litt annerledes og interessant samarbeid er det liten tvil om.

Design og livsstil i fokus

Det ble sagt fint lite om spesifikasjoner under HP-lanseringene i Sveits. Her var det design og satsingen på livsstil som hadde fokus. Det meste tyder imidlertid på at maskinene rent spesifikasjonsmessig vil være identiske med HPs dv6-modeller ellers, noe som innebærer Intel Core i3 eller i5-prosessorer, opp til 8 gigabyte DDR3-minne, opp til 1 terabyte harddisk og AMD Radeon HD-grafikkprosessor. HP Pavilion dv6 Rossignol edition kommer ellers med skjerm på 15,6 tommer og med enten dvd-brenner eller kombinert dvd-brenner og Blu-ray-spiller.

HP Pavilion dv6 Rossignol edition skal ifølge selskapet være å få kjøpt i Norge litt utpå nyåret, og prisen ser ut til å ligge fra rundt 7 000 kroner og oppover, avhengig av spesifikasjonene.

Du kan lese mer om de nye maskinene og samarbeidet mellom de to selskapene her.

Infrastruktur