Slutter med ni-tommers Eee-pc

Slutter med ni-tommers Eee-pc

Asus vil konsentrere seg om mini-bærbare med større skjerm.

Da flertallet av kundene ønsker mini-bærbare med 10-tommers skjerm, har Asus nå bestemt seg for å avslutte produksjonen av Eee PC med 8,9 tommers skjerm.

Ifølge Asus sine egne beregninger vil mini-bærbare med 10-tommers skjermer stå for 90 prosent av salget i dette segmentet i 2009. De siste ti prosentene vil trolig fordeles likt mellom modellene med mindre skjermer, altså 700- og 900-serien.

Det virker også som om andre leverandørene av mini-bærbare er av samme oppfatning. Blant annet har Acer, Dell, HP og MSI den siste tiden lansert mini-bærbare med 10-tommers skjermer.

Fordelen med større skjermer er ikke bare en større skjermflate, men også at det blir plass til et større tastatur. At maskinene samtidig øker litt i størrelse og vekt ser ikke ut til å påvirke kjøperne nevneverdig.

Asus lanserer nå en ny modell ved navn Eee PC 1000HE. Denne er basert på Intels noe kraftigere N280 Atom-prosessor med 667 MHz busshastighet og klokkefrekvens på 1,67 GHz. Med et kraftig seks cellers batteri på hele 8700 milliamperetimer lover Asus at maskinen skal ha en batterilevetid på hele 9,5 timer.

Av andre nyheter loves bedre avspilling av hd-video, et bedre tastatur og pekeplate med støtte for multi-touch.

LES TESTEN: Eee PC 1000H har mer av alt

Infrastruktur