Små nyheter fra Lenovo

Små nyheter fra Lenovo

Flere nye Thinkpad-modeller lanseres under CES.

Lenovo skal bruke CES-messen til å lansere tre nye bærbare pc-er rettet mot bedriftsmarkedet.

Thinkpad X120e har 11,6-tommers skjerm med 1366x768-oppløsning, startvekt på cirka 1,3 kilo med det minste batteriet og kan ende opp med en prislapp på rundt 3 000 kroner på det norske markedet - hvis den kommer. Pc-en er basert på AMDs nye Fusion E-serie av kombinert prosessor og grafikkprosessor og stiller ellers med spesifikasjoner som opptil 4 gigabyte DDR3-minne, HDMI, 7 200 o/min-harddisk og opsjon for integrert 3G.

Dette vil være en pc som går i konkurranse med både tradisjonelle rimeligere ultraportable pc-er, men også mini-bærbare basert på Intels Atom-familie av prosessorer. Hvordan ytelsen for AMDs Fusion-løsning er i praksis gjenstår for oss å se. Maskinen vil finnes med både én- og tokjernes AMD Fusion-prosessor.

LES OGSÅ:

En ny start for AMD?

I Thinkpad Edge-serien har Lenovo lansert to nye modeller; E220s og E420s. Skjermstørrelsen på disse er henholdsvis 12,5 og 14 tommer. Vekten for førstnevnte er oppgitt til 1,6 kilo. Pc-ene vil være tilgjengelig i flere forskjellige konfigurasjoner. Grunnlaget er Intels Core i-serie av prosessorer, og modeller med både Core i3, i5 og i7 vil komme. Systembrikkesett og prosessorer er fra Intels nye Sandy Bridge-plattform, hvor man har fått oppgraderte prosessormodeller i Core i-serien.

De nye Thinkpad Edge-modellene kommer på markedet i april og startprisen er henholdsvis cirka 6 900 og 5 600 kroner inklusive mva. for henholdsvis 12,5- og 14-tommers-modellen.

LES OGSÅ:

TEST: Bærbare for bedriften

Les om:

Infrastruktur