Snart kan du snakke til ultrabærbare

Snart kan du snakke til ultrabærbare

IDF: Intel lover Siri-funksjonalitet på Ultrabooks allerede i fjerde kvartal.

PC World Norge er denne uken tilstede under Intels utviklerforum (IDF) i San Francisco. Under åpningstalen tirsdag fortalte sjef for Intels Architecture Group, Dadi Perlmutter, at nye ultrabærbare nå vil få innebygget stemmegjenkjenning for å styre pc-en.

Løsningen fra Intel kalles Nuance Dragon Assistant og lar brukerne ved hjelp av talekommandoer vise kart, spille musikk, handle i nettbutikker og legge ut meldinger på sosiale nettverk ved hjelp av stemmen, fremfor å skrive eller klikke seg gjennom de samme oppgavene i brukergrensesnittet.

Teknologien fra Intel ligner på Siri-funksjonen på iPhone, som ut i fra talekommandoer er i stand til å gjøre enkle oppgaver som å vise lokasjoner på et kart, legge inn et gjøremål i kalenderen eller spille av bestemte sanger.

Men mens Apples tjeneste går via skyen, er Intels Nuance stemme-interaksjon innebygd i Ultrabook-plattformen. Teknologien skal dermed ikke sende fra seg informasjonen du søker etter.

Les også: IBM bannlyser Siri

Ifølge Perlmutter vil teknologien være i stand til å kunne skille mellom flere aksenter innen et år. Hva dette utsagnet betyr for en eventuell norsk språkstøtte vet vi ikke.

En Intel ansatt demonstrerte mulighetene ved stemmeinteraksjon under presentasjonen i San Fransisco. Da pc-en ble fortalt at den skulle vise bilder av byen startet den nettleseren, utførte den et Google-søk og viste bilder fra San Fransisco.

En talekommando viste seg også å gi resultater i et søk etter solbriller hos nettbutikken Amazon, og for å legge ut en melding på Twitter.

Håndbevegelser

Stemmestyring føyer seg inn i rekken av funksjoner fra Intel for å videreutvikle Ultrabook-segmentet. Noen av de nyeste ultrabærbare som kommer med Windows 8 har pekeskjermer der man også kan hekte av tastaturet slik at man sitter igjen med et nettbrett.

Intel har også til hensikt å legge inn støtte for å navigere med håndbevegelser, tilsvarende det som allerede er mulig på spillkonsoller.

Les om:

Infrastruktur