Snart ny MacBook Pro?

Snart ny MacBook Pro?

RYKTE: Stor produktlansering fra Apple ventet denne uken.

Over helgen har det strømmet på med rykter og indikasjoner på at det snart er klart for nye modeller av MacBook Pro.

Blant annet er leveringstiden på MacBook Pro endret fra 24 timer til 3-5 dager i flere land. I tillegg skal flere Apple-forhandlere ha fått beskjed om at de vil få inn nye, forseglede produkter i løpet av kort tid. Tomme lagre betyr som regel at nye produkter er på vei inn.

LES OGSÅ:

- Ny MacBook Pro i mars

Ifølge opplysninger fra butikken Best Buy kommer det fem nye modeller - to 13-tommere, to 15-tommere og en 17-tommer. Prisene sies å være de samme som i dag, med unntak fra den sistnevnte modellen som blir 200 dollar dyrere.

Flere nettsteder peker ut førstkommende torsdag, det vil si 24. februar, som lanseringsdag. Apple bruker vanligvis å lansere produkter på tirsdager, men ettersom Apple-sjef Steve Jobs fyller 56 år den dagen, gjør de muligens et unntak.

Den store nyheten i Apples nye MacBook Pro-maskiner sies å være Intels nye prosessor-plattform Sandy Bridge. Det spekuleres imidlertid heftig i hva annet selskapet kommer til å by på. Blant annet har det vært snakk om at maskinene vil få et nytt utseende, og bli mer lik sin slankere lillebror MacBook Air.

Én port til alt?

Cnet hevder dessuten at de nye maskinene kan komme med Intels Light Peak-teknologi, som er en ny teknologi for overføring av data som vil gjøre det mulig å bruke én og samme kabel til alt - USB, FireWire, DisplayPort, HDMI og så videre.

Light Peak er basert på fiberoptikk. Teknologien bruker en overføringshastighet på 10 gigabit per sekund i begge retninger, og er dobbelt så rask som USB 3.0. Apple har tidligere sagt at USB 3.0 er uaktuelt i deres maskiner, ettersom standarden ikke er støttet i Intels brikkesett. Intel har lovet å rulle ut Light Peak i første halvdel av 2011.

Om Cnets rapport stemmer, vil Apple trolig ikke bruke betegnelsen Light Peak, men markedsføre teknologien under et annet navn.

LES OGSÅ:

Intel og Apple med ny standard?

Infrastruktur