Sony Vaio endelig til Norge

Sony Vaio endelig til Norge

12 år på overtid lanserer Sony sitt Vaio-merke av bærbare pc-er her til lands.

Norge er nå det eneste nordiske landet der Sonys familie av stilige, bærbare pc-er under Vaio-navnet ennå ikke er kommet i salg.

11. mai kommer imidlertid ledende representanter for Sonys virksomhet i Europa og Norden til Oslo for å orientere om en forestående Vaio-introduksjon på det norske markedet i løpet av 2010.

Vaio-pc-ene skilte seg tidlig ut som særdeles stilige, tynne og lette bærbare pc-er da de kom på markedet, men nå har mange konkurrenter lansert like stilige produkter.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Cyber-shot DSC-WX1 - Sony-kompakt imponerer i dårlig lys

Likevel har Vaio-pc-ene en spesiell status. Hollywood har fortsatt en tendens til å velge enten Apple MacBook eller Sony Vaio som synbare rekvisitter i sine filmer.

I Sverige har Sony solgt Vaio-pc-er siden 2004, og i 2008 ble Sony-pc-ene tilgjengelig i Danmark og Finland.

- Studerer markedet

Noe klart svar på hvorfor nordmenn har måttet vente så lenge på en Vaio-beslutning, er vanskelig å få. PC World spurte Sony i januar i år.

- Vi studerer fortsatt det norske markedet, svarte Sonys nordiske markedssjef for Vaio-produktene, Ola Gustafsson, den gang. Han er en av dem som kommer til Oslo i mai for å møte norsk it-presse, sammen med Sonys europeiske produktsjef.

LES OGSÅ:

Sony bøyer seg for sd-presset

Spørsmålet om Vaio i Norge og Norden for øvrig har vært en gjenganger på pressekonferanser hos Sony i mange år. PC World Norge var til stede på minst to europeiske pressekonferanser i første halvdel av 2000-tallet der spørsmålet ble reist av nordiske journalister. På en av pressekonferansene, som ble holdt i forkant av CeBIT-messen i Tyskland, ble det antydet at Vaio-pc-ene skulle lanseres i Norge om et par måneder.

Sju-åtte år senere har det fortsatt ikke skjedd, men nå er det altså like før.

Les mer om Sonys Vaio-historie i Norge her .

Infrastruktur