Spillbærbare med Santa Rosa

Spillbærbare med Santa Rosa

Asus har utviklet to spillbære basert på Santa Rosa-plattformen fra Intel.

Det er det italienske bærbarnettstedet, Notebook Italia, som har klart å lure til seg informasjon om Asus to kommende spillmaskiner, G1S og G2S.

LES OGSÅ: Ultrafølsom bærbar pc

De to maskinene har mye av den samme teknologien under skallet, men mens G1S er utstyrt med en relativt standard 15,4-tommers bredskjerm, har G2S blitt utstyrt med en skjerm på hele 17 tommer.

Begge maskinene er utstyrt med neste generasjons Centrino, kjent som Santa Rosa. Det betyr blant annet at de kjører Intels T7500 Core 2 Duo-prosessor med en klokkehastighet på 2,2 GHz. Minnet er 667MHz DDR2 minne, og det er funnet plass til totalt to gigabyte med slikt minne.

En spillbærbar kommer ikke langt uten et skikkelig grafikkort, og de nye Geforce 8600M-brikkene, basert på G80-arkitekturen, burde duge til det aller meste av moderne spill. Grafikkminnet er på 256 megabyte, noe som med fordel kunne være doblet for å sikre optimal ytelse.

Bortsett fra skjermstørrelsen er det altså lite som skiller de to maskinene. Det andre som skiller dem er harddiskstørrelsen, G1S er utstyrt med en 160 gigabyte som spinner med 5 400 omdreininger. G2S har en tilsvarende harddisk, men med 200 gigabyte lagringsplass.

På nettverkssiden er begge maskinene utstyrt med blåtann og trådløst nettverk, samt vanlig TP-basert nettverksplugg. Det trådløse nettet er basert på pre-N, altså utkastet til den kommende 802.11n-standarden.

Ifølge Notebook Italia vil de to Asus-maskinene være klare for salg i løpet av mai. Prisen for G1S vil etter alt å dømme ende på rundt 1 700 Euro, eller rundt 20 000 kroner. G2S vil koste omtrent 200 Euro mer, noe som fort betyr rundt 22 000 kroner her til lands.

LES OGSÅ: Zepto med 64 GB flashdisk

Infrastruktur