SSD-disker for de kravstore

SSD-disker for de kravstore

2,5 tommers versjon på 832 gigabyte og 3,5 tommer på 1,6 terabyte.

BitMicro har utviklet en flashminnebasert lagringsenhet eller SSD (Solid State Drive) som kan ta opp konkurransen med tradisjonelle harddisker når det gjelder lagringskapasitet.

E-Disk Altima SATA flash er en 2,5 tommers variant med en kapasitet på hele 832 GB. Enheten skal gjøres tilgjengelig for testing i løpet av sommeren.

Disken er bygd opp av høydensitets nand-flash og kan dukke opp på markedet allerede i løpet av tredje kvartal 2008.

Til sammenligning har Samsungs største Solid State Drive-enheter i 2,5-tommers formfaktor i dag en kapasitet på 128 gigabyte.

Ut over flashteknologiens overlegne egenskaper til å tåle støt og vibrasjoner er det mye å hente både når det gjelder hastighet og strømforbruk.

Ifølge BitMicro skal enheten ha en overføringskapasitet på 100 MB/s og takle opp til 20 000 I/O operasjoner per sekund.

1,6 terabyte

BitMicro har også utviklet en enda større SSD-enhet med 3,5 tommers formfaktor. Denne har en kapasitet på vanvittige 1 600 gigabyte og er basert på Ultra 320 SCSI grensesnitt med en overføringshastighet på 320 MB/s.

Den enorme harddisken er planlagt lansert i løpet av 2009.

Hva disse NAND-flash baserte diskene kommer til å koste når de kommer på markedet er ikke kjent, men de retter seg først og fremst mot bransjer med behov for robuste lagringsenheter, for eksempel militæret eller offshoreindustrien.

LES OGSÅ: Gjør klar for high-speed NAND

Infrastruktur