Større disk til bærbare

Større disk til bærbare

Western Digital har startet leveringen av markedets største 2,5-tommers harddisker til bærbare pc-er og portable harddisker.

Selv om Fujitsu for lenge siden har lansert sin 300 gigabytes 2,5-tommers-harddisk har leveringen latt vente på seg. Toshiba har også lansert en modell på 320 gigabyte, men denne ikke i helt standard utforming. Fra før har det derfor vært Western Digital som har ledet kapasitetsmessig med sin 250 gigabytes-disk, og selskapet øker nå kapasiteten til 320 gigabyte. Den nye modellen skal allerede være leveringsklar.

Harddisken er mest aktuell å benytte både i bærbare pc-er og i portable harddisker. Denne typen 2,5-tommers harddisker blir i dag også benyttet i nettverkstjenere for rack og blade.

LES OGSÅ: Praktiske mobile harddisker

Nye Western Digital Scorpio 320 har 5 400 o/min rotasjonshastighet og Serial ATA-grensesnitt. For harddisker til bærbare er dette i dag det mest aktuelle, selv om enkelte aktører har modeller med 7 200 o/min rotasjonshastighet, men foreløpig er disse modellene begrenset til 200 gigabytes kapasitet.

Harddisken er ustyrt med en teknologi Western Digital kaller WhisperDrive. Ifølge selskapet skal dette gjøre harddisken til den mest stillegående 5 400 o/min-harddisken på markedet.

Vi regner med at en rekke leverandører av bærbare pc-er snart vil kunne levere maskiner med harddisken. Ønsker man å kjøpe harddisken løst for oppgradering av bærbar pc estimerer vi prisen til å bli rundt 1 500 kroner inkl. mva. I eventuell oppgraderingssammenheng kan det nevnes at for Parallel ATA-grensesnitt er 250 gigabyte det største som leveres i 2,5-tommers formfaktor.

Mer informasjon: www.wdc.com .

LES OGSÅ: Terabyte fra Western Digital

Infrastruktur