Større mini-SSD

Større mini-SSD

Med sin nye 1,8-tommers, 64 gigabyte flashdisk hevder Samsung å være først og størst.

Samsung melder at de har startet masseproduksjon av sin nye 1,8-tommers flashdisk med 64 gigabyte lagringsplass, som enn så lenge er den største av sitt slag, ifølge selskapet.

LES OGSÅ: Rekordraske flashdisker

- Vi ser en klar økning i interessen for SSD blant OEM-produsentene, ikke minst med tanke på å kunne tilby avanserte SSD-baserte bærbare, spesielt i ultraportabelmarkedet, sier Jim Elliot, markedsføringssjef for flashminne hos Samung, i en pressemelding.

Flashdisker byr på raskere laste- og lesehastigheter enn tradisjonelle platebaserte harddisker, i tillegg til at diskene er mer solide og støtsikre enn vanlige harddisker. Strømforbruker er også markant lavere.

Den nye 64-gigabyte flashdisken er utstyrt med 64 åtte gigabits (Gb) flashminnebrikker basert på 51nm-teknologi, noe som innebærer at selskapet klarer å trykke inn mer lagring på mindre plass.

Samsung satser, i likhet med mange andre produsenter, tungt på flashdisker om dagen. Med mindre og tynnere bærbare og høyere krav til batterilevetid og trygg lagring, ligger alt til rette for den nye lagringstypen.

Selskapets satsing på 64-gigabyte flashdisker gjør dem, ifølge en pressemelding, til den største flashdiskprodusenten i verden.

De nye diskene er beregnet for bruk i små bærbare og ultraportable, i tillegg til videokameraer, pda-er og skrivere.

Ifølge beregninger fra Samsung ligger det an til en økning på 270 prosent innen salget av flashdisker frem til 2010.

LES OGSÅ: Samsung med hybriddisker

Les om:

Infrastruktur