Superlett 15,6-tommers pc

Superlett 15,6-tommers pc

X-Slim X600 er ifølge MSI verdens tynneste 15,6-tommers pc og har en vekt på kun 2,1 kilo.

En vekt på 2,1 kilo forbinder vi ellers med litt tunge 13,3-tommers pc-er og er mer en lav vekt for 14-tommers-pc-er. En pc med 15,6-tommers skjerm bruker vanligvis å være rundt halvkiloet mer. På sitt tykkeste er maskinen 25 mm. Det er for så vidt bra, men vi kan konstatere at det er 1 mm tykkere enn en Macbook Pro, men MSI velger nok å se bort i fra maskiner med 15,4-tommers skjerm i sine sammenligninger.

X-Slim X600 er i liket med X-Slim X340, som vi testet for ikke lenge siden, basert på Intel CULV-plattform. Hensiken med plattformen er å kunne gi lett og kompakte bærbare til konsumentsegmentet med relativt lave priser. Ytelsesmessig blir ikke plattformen en racer, men ytelsen vil kunne være god nok til å dekke manges behov når det gjelder vanlige kontoroppgaver og websurfing.

Prosessoren som benyttes er Intel Core 2 Solo SU3500, en enkeltkjerneprosessor med 1,4 GHz klokkefrekvens. Selv om klokkefrekvensen er lavere enn for minibærbare med Atom-prosessor, er ytelsen i praksis en god del høyere. En rimeligere versjon med Celeron 723-prosessor på 1,2 GHz er også tilgjengelig. Grafikkprosessoren som benyttes er ATIs Radeon HD 4330. Denne gir bedre 3D-ytelse enn Intels brikkesettintegrerte løsning, samt bedre videoakselerasjonsmuligheter. Avspilling av HD-film burde da normalt sett ikke være noe problem, men man bør ikke forvente å kunne spille nyere spill med spesielt høye kvalitetsinnstillinger.

Av tilkoblinger har maskinen blant annet tre usb-porter (èn med eSATA), HDMI, VGA og Ethernet. Det er 802.11n wlan, men ikke mulighet for integrert 3G så vidt vi kan forstå. Med 6-cellers batteri oppgir MSI driftstiden til fire og en halv time. Som tillegg kan man kjøpe et 9-cellers batteri.

Prisen starter på rett i overkant av 6 000 kroner inkl. mva. for modellen med Celeron-prosessor. For modellen med den raskere Core 2 Solo blir prisen rundt tusenlappen høyere.

Mer informasjon: www.msi.eu.

LES OGSÅ: TEST: Acer Aspire 3810T Timeline - Batteri hele dagen!

Les om:

Infrastruktur