Superskjerm lover bedre batteritid

Superskjerm lover bedre batteritid

En helt ny skjermteknologi kan gi oss bærbare pc-er med 40 timers driftstid.

Det amerikanske selskapet Pixel Qi hevder å ha funnet oppskriften på hvordan vi skal kunne jobbe hele dager i strekk uten å måtte lade opp den bærbare pc-en.

Ved å ta i bruk en ny skjermteknologi basert på en "asic-lignende løsning" hevder Pixel Qi at batterilevetiden vil kunne øke fem til ti ganger sammenlignet med tradisjonelle bærbare. Det skal i praksis bety mellom 20-40 timers driftstid pr. oppladning.

Pixel Qi skal ifølge techworld ha innledet et samarbeid med flere pc-produsenter og hevder vi kan vente oss ferdige produkter på markedet allerede mot slutten av 2009.

Selv om teknologien bak fortsatt fremstår som et mysterium er ikke gründeren av selskapet, Mary Lou Jepsen, noen hvem som helst. Hun har tidligere jobbet med skjermteknologi hos Intel og vært teknologisjef for Negropontes OLPC-prosjekt og 100-dollars pc-en XO.

Skjermene skal kunne produseres i eksisterende fabrikkfasiliteter og være basert på vanlige lcd-materialer, noe som også vil være med på å holde produksjonskostnadene nede.

Skjermteknologien til Pixel Qi skal være aktuell for bruk i elektroniske bøker i tillegg til vanlige bærbare og skal fungere bra i direkte sollys og med høye oppløsninger.

Mer informasjon finner du hos Pixel Qi

Infrastruktur