Svindyrt for Vaio med flash

Svindyrt for Vaio med flash

Sony har lansert en bærbar Vaio med flashdisk, og vet å ta seg betalt.

For 700 dollar ekstra kan du nå få en Sony Vaio TZ18GN med 32 gigabyte SSD harddisk. Dette er 68 gigabyte mindre lagringsplass enn tilsvarende modell med tradisjonell harddisk.

LES OGSÅ: Alienware med SSD i bærbar

TZ18GN er en ultraportabel bærbar som veier beskjedne 1,15 kilo og er utstyrt med en skjerm på 11,1 tommer og en Intel Core 2 Duo prosessor på 1,2 GHz. Ved å velge en flashdisk skal dette gi omtrent fem prosent bedre batterilevetid enn med vanlig harddisk.

Ifølge Sony fører flashdisken til at maskinen starter opp operativsystemet raskere, mens batterilevetiden blir bedre og vekten lavere. Flashdisken er også mindre utsatt for støt og brå bevegelser enn en vanlig harddisk.

Den økte batterilevetiden, som Sony skryter av, er ikke så heftig siden den går opp fra 11 timer til 11,5 timer, altså ikke store økningen. Vektreduksjonen er heller ikke all verdens å skryte av, modellen med platebasert lagring veier nemlig bare 50 gram mer.

Dermed kan det virke som om det kan være vel så greit å spare de 700 ekstra dollarene Sony vil ha for maskinen med flashdisk, og heller gå for TZ17GN, som er samme maskin, bare med vanlig platebasert harddisk på 100 gigabyte.

Sony Vaio TZ18GN, med flashdisk, koster rundt 4 300 dollar i USA, mens samme maskin med vanlig harddisk, TZ17GN, koster 3 600 dollar.

LES OGSÅ: Vaio med flashdisk

Infrastruktur