Tech Data blir Panasonic-distributør

Tech Data blir Panasonic-distributør

En ny avtale gjør Tech Data til distributør av Panasonics Toughbook-maskiner i Sverige, Danmark og Norge.

Tech Data, som er en av verdens største distributører av teknologiske produkter, skal tilby Panasonics utvalg av Toughbook-maskiner i Norden gjennom deres etablerte nettverk av forhandlere. Målgruppen er forretningsmarkedet for vertikal industri, samt små og mellomstore bedrifter (SMB) i regionen.

Fremgangsrike pc-er

Panasonic synes den nye avtalen gir en unik mulighet for et sterkere nettverk.

- Vi tror at avtalen med Tech Data gjør at vi når ut med vårt budskap og våre produkter til flere bedrifter i Skandinavia, som vi selv ikke har hatt kontakt med og flere små og mellomstore bedrifter, sier pressekontakt Ulrika Sturk i Panasonic til IT-Bransjen.

- Toughbook er veldig fremgangsrike når det gjelder å levere robuste og fremgangsrike pc-er, og et sterkere nettverk av pc-forhandlere kan nå knytte bekjentskap med produktene. For kundenes del innebærer det bedre service og support, sier hun videre.

Begeistet

Ketil Ødegaard, produktdirektør i Tech Data, er begeistret over det nye samarbeidet.

- Dette er et helt nytt marked for oss og vi gleder oss veldig. Dette er veldig robuste saker. Ikke pc-er du får kjøpt på Elkjøp akkurat, sier han til IT-Bransjen.

Fourten en robust innpaktning, har Toughbook blant annet en rekke tilkoblingsmuligheter. I tillegg finner du også funksjonalitet som GPS, feltkameraer, strekkodelesere og Bluetooth.

Høy markedsandel

- Med en markedsandel på 63 prosent i Europa har Toughbook lang erfaring med salg av robuste, mobile bærbare datamaskiner og tavleenheter som omdefinerer måten mobile arbeidere jobber på, sier Stefan Pettersson, nordisk salgssjef for Panasonic Computer Products Europe i en pressemelding fra Tech Data.

Perfekt partnerskap

Fredrik Bolander, produktmarkedssjef i Tech Data, ser frem ser fram til å kunne tilby det nye utvalget av Toughbook-produkter til videreforhandlere.

- Toughbooks har oppnådd gode resultater gjennom levering av robuste og mobile enheter. Kombinert med nettverket av dyktige videreforhandlere er dette et godt partnerskapet for å introdusere arbeidstilpassede maskiner til nye bransjesektorer.

Tech Data betjener mer enn 125 000 tilbydere av IT-løsninger i mer enn 100 land og hadde ved slutten av regnskapsåret 31.januar 2010 generert 21,1 milliarder dollar i netto salg.

Les om:

Infrastruktur