TEST: Asus U35Jc - Oppdatert lettvekter

Designen er den samme, men innmaten er kraftig forbedret i Asus U35Jc.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fortsatt Asus UL30A friskt i minne, til tross for at det er over et år siden vi testet den. Den lille 13,3-tommeren var ikke fryktelig sprek, men god nok til vanlig bruk. Viktigst var batteritid ulikt noe vi hadde testet tidligere. Vi har tatt en titt på Asus U35Jc, som har mye til felles med forgjengeren, men som ikke minst har fått en god ytelsesforbedring.

Asus U35Jc er utstyrt med en Intel Core i3 370M-prosessor på 2,4 gigahertz - en prosessor som er i en helt annen klasse enn den forgjengeren var utstyrt med. Her har du to kjerner til rådighet, og ellers god nok ytelse til det meste av bruk – gitt at du ikke jobber med fryktelig tunge programmer. Grafikken håndteres av en av to grafikkprosessorer, enten en integrert i prosessoren eller den relativt enkle Geforce 310M fra Nvidia. Det hele styres via Nvidias Optimus-teknologi, som blant annet gjør det svært enkelt å bytte mellom grafikkprosessorer etter behov. Skal du kjøre lette programmer kan du spare mye batteri på å bruke den integrerte løsningen. Ønsker du å spille eller benytte programmer som kan dra nytte av den ekstra prosesseringskraften Geforce-brikken byr på, kan du aktivere denne – dog med det resultat at batteritiden blir en del kortere.

Lagringen skjer ved hjelp av en harddisk på 500 gigabyte, mens maskinen ellers er utstyrt med fire gigabyte minne. En del maskiner i dette segmentet har blitt, og blir, levert med to gigabyte minne. Her er Asus U35Jc' fire gigabyte klart å foretrekke.

LES OGSÅ:

TEST: HP Envy 14 - Pen, nett og litt for dyr

 

Akkurat som forgjengeren er også U35Jc utstyrt med skjerm på 13,3 tommer. Oppløsningen er på 1 366 x 768 tommer, som har blitt å regne som standardoppløsning på bærbare pc-er med denne skjermstørrelsen. Vi hadde gjerne sett at den var høyere, men til sin bruk fungerer det for så vidt fint. Bildekvaliteten på skjermen er god, med relativt god lysstyrke. Skjermoverflaten er blank. Maskinen er ikke utstyrt med optisk enhet, slik at det eventuelt må kobles til eksternt.

Kjent design

Designmessig er UL30A og U35Jc nærmest identiske. Det vil si at det her er snakk om skjermlokk i børstet aluminium, aluminiumsfarget overflate rundt tastaturet og ellers slank og smekker design. Vi liker det.

Tastaturet er av den flate typen, med relativt lave taster. Responsen og tilbakemeldingene fra tastaturet er fast og fin, og maskinen er behagelig å bruke til skriving. Også pekeplaten føles både presis og behagelig. Den er passe glatt, slik at fingeren sklir lett frem og tilbake. Det er også støtte for å betjene en del navigasjonsfunksjoner med flere fingre på pekeplaten.

Totalt sett sitter vi igjen med et godt inntrykk av både designen, byggekvaliteten og komforten i bruk. Asus U35Jc veier ca 1,9 kilo med 8-cellers batteri.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Ideapad Z360 - Pen 13-tommer fra Lenovo

 

Kurant ytelse til variert bruk

Selv om Core i3-prosessoren i Asus U35Jc er av de svakeste av Intels nye prosessorer for bærbare, er den sprek nok til både vanlig og litt tyngre bruk. Med to kjerner kan kjøringen av forskjellige programmer fordeles bedre, det gir ofte en litt mer rykkefri brukeropplevelse. Core i3 370M kan trygt også brukes til litt tyngre programmer, som til foto- og videoredigering, selv om du nok vil merke at det ikke er fullt like mye krefter her som i en skikkelig arbeidsstasjon. De fire gigabytene med minne hjelper også på om du planlegger å ta med deg litt jobb på reisen.

I testprogrammet PCMark Vantage, som måler hvor godt en pc yter til variert bruk, oppnådde vi et resultat som var i overkant av 50 prosent bedre enn med forgjengeren Asus UL30A. Sluttresultatet på nær 5 000 poeng bekreftet våre antagelser om at dette er en pc som trygt også kan brukes av noe mer avanserte brukere, om enn som et noe mer medgjørlig reisefølge enn en sprekere 15 eller 16-tommers bærbar.

De som gjerne også vil bruke pc-en til å spille litt med, om det nå er hjemme i sofaen eller ute på reise, bør ikke la seg lure av at maskinen er utstyrt med en vaskekte Geforce-grafikkprosessor. Geforce 310M er nemlig blant de absolutt svakeste av de dedikerte grafikkløsningene. Du vil ha krefter nok til å kjøre litt eldre spill, om enn med et tålelig lavt detaljnivå. En del nye spill kan du rett og slett glemme å kjøre i det hele tatt, med mindre du da liker å plages med en bilderate som er hakket tregere enn sigen i sirup. Begge de to grafikkløsningene Asus U35Jc er utstyrt med gjør imidlertid en fin jobb med å dekode HD-video, slik at du trygt kan koble maskinen til tv-en i stua for å se HD-film. Maskinen er utstyrt med utgang både for vga og HDMI, slik at du lett kan koble den til tv-en.