TEST: En ekte Thinkpad?

TEST: En ekte Thinkpad?

SL-serien er den rimeligste av Lenovos Thinkpad-maskiner. Har den de kvalitetene som har gjort Thinkpad-serien så kjent? Vi har testet Thinkpad SL300.

Thinkpad SL-serien består av maskiner med 13,3-, 14,1-, og 15,4-tommers skjerm, henholdsvis under navnene SL300, SL400 og SL500.

Modellen vi har testet er SL300. Med 13,3-tommers skjerm får maskinen en størrelse som gjør den velegnet også for dem som frakter pc-en en del med seg, men samtidig må man merke seg at dette er en av de tyngste 13,3-tommers-maskinene på markedet, med en vekt på cirka 2,2 kilo. Men så er det også en maskin med en startpris på cirka 7 000 kroner. Når den prisen inkluderer 3G-modul og tre måneders gratis datatrafikk begynner det å bli veldig interessant.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig bærbar pc

Det tekniske

Pc-en er har Core 2 Duo T5670-prosessor (1,86 GHz/3 MB), 2 gigabyte minne og 160 gigabyte harddisk (5 400 o/min). Brikkesettet er Intels GM45, og dette står også for maskinens grafikkprosessor. Prosessoren gir kurant ytelse i henhold til vanlige kontorapplikasjoner. Prosessoren er imidlertid en litt eldre type Core 2 Duo-prosessor, hvilken også betyr at maskinen ikke kan bære Centrino 2-logoen selv om den har systembrikkesett og wlan-kontroller som inngår i Centrino 2-plattformen. Maskinen kan også leveres med nyere og raskere prosessor og dedikert grafikkprosessor, men da øker også prisen. I harddisken sitter det en sensor som registrerer brå bevegelser for å kunne parkere harddisken og redusere sjansen for skader ved støt.

Grafikkprosessoren tilbyr ikke spesielt gode 3D-egenskaper, men holder man seg til litt eldre spill og ikke er så kravstor på kvalitetsinnstillingene kan man for så vidt også spille litt på pc-en. Grafikkprosessoren har imidlertid akselerasjon for HD-video basert på blant annet h.264, hvilket kan være sentralt for blant annet batterilevetiden ved avspilling av denne typen video på farten.

Skjermen på 13,3 tommer har oppløsning på 1280x800 punkter. Skjermoverflaten er blank og det er relativt mye reflekser under visse lysforhold. Skjermen er litt kresen på innsynsvinkelen, men ellers er farger og lysstyrke ok. Når det gjelder blank og matt skjermoverflate kan dette være en smakssak. Mange liker også blanke skjermer fordi de framstår som "friskere" i farger og bedre kontrastnivå.

Infrastruktur