TEST: Lenovo G575 - Lenovo med AMD Fusion

TEST: Lenovo G575 - Lenovo med AMD Fusion

Lenovo G575 kombinerer 15,6-tommers skjerm og AMDs Fusion-prosessor.

Fusion er navnet på AMD-prosessorene med integrert Radeon-grafikkprosessor, som ble lansert tidligere i år. AMD referer gjerne til det som APU – Accelerated Processing Unit. Grunnarkitekturen i Fusion vil etter alt å dømme bli å se i flere segmenter fra AMD senere i år.

I første omgang er det relativt svake modeller AMD har lansert, og vi har tidligere trodd at de fleste pc-ene som kom med dette ville være mini-bærbare og ellers små bærbare – for eksempel med 11,6- og 13,3-tommers skjerm. Fusion ser vi foreløpig på som en konkurrent til Intels Atom-prosessorer. Lenovo har med G575 imidlertid kombinert Fusion med en 15,6-tommers skjerm og en pc som veier nesten 2,3 kilo. Pc-en blir standard levert med 3 gigabyte minne og 320 gigabyte 5 400 o/min-harddisk.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Aspire 5750 - Rimelig Sandy Bridge-pc

Ytelse og batteri

Ytelsesmessig ser vi at AMD Fusion E350-prosessoren legger seg litt i overkant av pc-er basert på Intels Atom-prosessor med to kjerner på 1,8 GHz (for eksempel Atom D525). Stor forskjell er det ikke. 3D-grafikkmessig gjør pc-en det bedre enn de fleste minibærbare. Lenovo har her benyttet en dedikert AMD Radeon HD 6370M-grafikkprosessor. Det forundrer oss egentlig litt at man benytter en dedikert grafikkprosessor her. Det er en relativt rimelig og svak brikke, og 3D-ytelsen i for eksempel spill er et samspill mellom prosessor og grafikkprosessor. Totalt sett blir det uansett for dårlig til at man kan forvente å spille nyere 3D-spill selv på svært lave innstillinger. Ut i fra segmentet pc-en befinner seg i, tror vi at man like gjerne kunne ha kun benyttet den prosessorintegrerte grafikkprosessoren.

I praksis blir dette en pc som ytelsesmessig blir for enkelt pc-bruk – lett nettbruk og kontorapplikasjoner. Det er ikke en pc man velger om man har litt tyngre applikasjoner eller skal jobbe med bildebehandling. Selv i privat, enkel sammenheng blir egenskapene i til bildebehandling ikke spesielt gode.

Med bakgrunn i at AMD Fusion-prosessoren har et lavt strømforbruk hadde vi håpet på noe bedre batteritid. Pc-en klarte i underkant av fire timer med applikasjonsbruk uten bruk av trådløst nettverk og litt nedregulert skjermlysstyrke, samt i overkant av tre timer på HD-videoavspilling. Videoavspillingsresultatet er for så vidt bra, men vi hadde håpet på mer når det gjaldt applikasjonsbruk.

LES OGSÅ:

TEST: Multicom Kunshan P150 - Rå bærbarytelse til en pen pris

På tross av det lave strømforbruket prosessoren har, opplevde vi at viften på pc-en gikk relativt mye og tildels støyende. Dette overrasket oss noe, spesielt med tanke på hva vi er vant med fra Lenovo ellers.

Infrastruktur