TEST: Lenovo Ideapad Z360 - Pen 13-tommer fra Lenovo

TEST: Lenovo Ideapad Z360 - Pen 13-tommer fra Lenovo

Med Ideapad-serien fokuserer Lenovo sterkere på privatmarkedet.

I den grad Lenovo tidligere har hatt modeller for konsumentmarkedet, har det vært svært rimelige pc-er som i andre markeder trolig har vært promotert som rimelige og enkle bedriftsmodeller. Det er ikke det at det ikke har vært kurante maskiner som har gitt mye for pengene – det har bare vært svært kjedelige maskiner. Ideapad U350 er eneste Ideapad-modell vi har testet tidligere – dette en såkalt CULV-plattform-pc som gikk inn en mellomting av en mini-bærbar og en standard bærbar, både når det gjaldt pris og ytelse. Sett opp i mot flere av konkurrentene i segmentet var imidlertid ikke dette en spesielt aktuell maskin etter vår mening.

På en måte blir nye Ideapad Z360 den peneste pc-en vi har sett fra Lenovo. Riktignok synes mange at Lenovos Thinkpad-modeller har en egen sjarm som går forbi utseendet, og førsteinntrykket for flere som så Ideapad Z360, var at dette var en pc som var svært lik en del av HP sine modeller.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Vaio S - Sony Vaio for skolesekken?

Kompakt

Med 13,3-tommers skjerm og vekt på cirka 2 kilo er dette en maskin som er lett å frakte med seg, eller for så vidt også bare er litt enklere å dra rundt i huset og ha på fanget i sofaen. Det er ikke blant de aller letteste 13,3-tommers-pc-ene – for eksempel veier Acers Aspire 3820T cirka 1,8 kilo. Denne Acer-modellen mangler imidlertid optisk enhet.

Inntrykket av konstruksjonen er bra sett opp i mot størrelse- og prissegment. Maskinen blir ikke spesielt varm eller støyende. Skjermen har en oppløsning på 1366x768, hvilket er det vanlige for skjermstørrelsen og en oppløsning som også passer skjermstørrelsen godt. Lysstyrke og bildekvalitet for skjerm er relativt bra, og som for praktisk talt alle pc-er i konsumentsegmentet er skjermoverflaten blank. Det gir et mer livlig bilde og tilsynelatende bedre kontrast, men kan under en del lysforhold gi mye refleksjoner. Ønsker man en pc med matt skjerm i dag må man imidlertid over på pc-er rettet mot bedrifter.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad Edge 15: En rimeligere Thinkpad

Core i3 og i5

Ideapad Z360 vil på det norske markedet leveres i flere konfigurasjoner. Hovedforskjellene er knyttet til prosessorhastighet, hvor valget står mellom modeller med Intels Core i5-serie eller den litt svakere Core i3-serien. Vår testmodell hadde en Core i5-450M-prosessor med to kjerner på 2,4 GHz. På det jevne er dette en prosessor som leverer god ytelse, selv for litt tyngre oppgaver. For en bruker av vanlige kontorapplikasjoner, lett bildebehandling, generell nettbruk og så videre vil nok også en modell med Core i3-prosessor normalt sett gi god nok ytelse. Standard er 4 gigabyte minne og harddisk på 320 eller 500 gigabyte, avhengig av modell.

Pc-en har tre usb-porter derav den ene også fungerer som eSATA-port. For tilkobling av ekstern skjerm eller tv har man VGA og HDMI. Bluetooth og wlan som følger N-standarden er på plass. Ytelsen for den integrerte wlan-kontrolleren er ikke det beste vi har vært borti, men vil nok dekke behovene for de fleste helt fint. Når det gjelder kablet nettverk er det ikke støtte for Gigabit Ethernet. Bluetooth er standard. Pc-en kan ikke leveres med 3G.

Infrastruktur