TEST: Lenovo Thinkpad T420s - Lett kraftpakke

TEST: Lenovo Thinkpad T420s - Lett kraftpakke

Lett og rask 14-tommer som frister.

Thinkpad T420s, som for tiden er Lenovos mest solgte bedriftsmodell, er en pc selskapet sikter mot dem som ønsker en jobb-pc som skal være lett å frakte med seg, men som samtidig opprettholder en stor skjerm med høy oppløsning, samt høy ytelse.

De fleste pc-ene på markedet med 14-tommers skjerm ligger på 2 til 2,4 kilo. Mange av dem spesifisert til 2 kilo blir i praksis noe tyngre. Produsentene har en tendens til å oppgi vekten for den letteste konfigurasjonen - gjerne med det minste batteriet og med vektbesparingsmodul i stedet for optisk enhet.

Vekten for T420s starter på 1,67 kilo, ifølge spesifikasjonene til Lenovo. Konfigurasjonen vi testet veide ganske nøyaktig 1,8 kilo. Thinkpad T420s er et litt mer kompakt og lettere alternativ til den vanlige T420-modellen fra Lenovo. Likevel er dette en pc med svært gode spesifikasjoner når det kommer til ytelse og funksjonalitet. Men man må riktignok betale for det...

LES OGSÅ:

TEST: Acer Travelmate 8473T - Rimelig, rask og utholden

i7 og SSD

Prosessorvalget for T420s består av et par Core i5-modeller eller Core i7. Alle med to kjerner. Det er standardversjonene av prosessorene som benyttes, og ikke modellene med ekstra lavt strømforbruk. Dette betyr også at det er høyere ytelse, ettersom klokkefrekvensen på lavenergivariantene av i5 og i7 er en del lavere enn på standardversjonene. Vår testmodell var utstyrt med Core i7-2620 på 2,7 GHz, samt TurboBoost-hastighet på opptil 3,4 GHz. Videre har man valgene mellom 128 eller 160 gigabyte SSD fra Intel, eller tradisjonell harddisk. Optisk enhet er på plass, men denne kan erstattes med ekstra diskbrønn eller ekstra batteri.

Standard skjermoppløsning er 1600x900, hvilket passer en 14-tommers-skjerm meget godt. Skjermoverflaten er matt og vi målte lysstyrken til 235 cd/m2 – hvilket er relativt bra. Fargegjengivelsen er på det man kan kalle et normalt nivå.

Grafikkmessig vil nok Intels integrerte HD Graphics-grafikkprosessor gjøre jobben for de fleste, men T420s kan også leveres i en versjon med Nvidia Quadro NVS4200-grafikkprosessor - noe vi testet pc-en med. Her benyttes Nvidias Optimus-teknologi slik at den dedikerte grafikkprosessoren kan starte automatisk når det er behov for den, mens man ellers benytter Intel-grafikkprosessoren for å få lengre batteridriftstid og lavere temperaturer.

LES OGSÅ:

TEST: Seks raske SSD-er

I likhet med sine Thinkpad-modeller ellers leverer Lenovo en oversiktlig og brukervennlig systemprogramvare, og i utgangspunktet kan pc-en kjøpes i versjoner med på-stedet-service eller opphentingsservice i 3 år. Tilleggsopsjoner finnes også gjennom en del leverandører.

Les videre på neste side...

Infrastruktur